Celebra realizatoare Iuliana Tudor de la TVR va prezenta spectacolul românesc al Festivalului de la Oțeloaia. Programul complet (foto)

Duminică, 18 august, cu începere de la ora 12:00, va avea loc cea de-a LXIII-a ediție a Festivalului Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia”, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Homoroade.

Tradiţia reînvie în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generaţii. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

Menționăm că prezentarea manifestării va fi făcută de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor de la TVR care se va afla pentru prima dată la Oțeloaia.

În program: 

Dinu Iancu Sălăjanu
Malvina Madar Iederan
Leontina Dorca și Maria Carmen Sas
Maria Petca Poptean
Hermina Marc Iluț
Marian Buzilă
Adelina Costina
Bianca Cionca
Ansamblul Folcloric al Județului ,,Doruri Sătmărene’’ –– soliști vocali: 9- Silvia Șuth, 10- Liliana Bota, 11- Darius Câmpean; solist instrumentist – 12- Bogdan Bota
Ansamblul Folcloric „Cununița și Cununița Năzdrăvană”
Grupul folcloric ,,Homoroade’’
Dănțăușii din Cuța și Soconzel
Ansamblul Folcloric „Ceatăra” din Carei
Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” – Ardud
Ansamblul Folcloric „Mugurașii Codrului” din Giorocuta
Ansamblul Folcloric „Vatra” din Santău

 — with Dinu Iancu SălăjanuCostina AdelinaDinu Iancu SălăjanuMaria Petca PopteanLiliana BotaIuliana TudorBianca CioncaCâmpean DariusMalvina MadarSilvia ŞuthMarian BuzilaBogdan Bota andCununita Nazdravana Cununita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.