Sezon de făloșenie și vânătoare de mașini – faza pe frontieră

S-a deschis sezonul la tentativele de făloasă aducere în țară a unor mașini șterpelite din străinătate.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Petea au descoperit la controlul de frontieră un autoturism marca Seat, care figura în bazele de date ca fiind furat din Austria. În ultimele 48 de ore, în același punct de trecere a frontierei au mai fost reținute două autoturisme, unul marca Jaguar, iar altul Kia, care erau căutate de către autoritățile din Italia, respectiv Belgia.

Azi dimineață, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român F.A., în vârstă de 50 de ani.

Acesta conducea o platformă marca Mercedes Sprinter, cu ajutorul căreia transporta un autoturism marca Seat, fără plăcuțe de înmatriculare.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au constatat că autoturismul marca Seat era semnalat ca fiind furat din Austria din data de 31.07.2019.

Drept urmare, autoturismul, în valoare de aproximativ 16.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Trecere al Frontierei Petea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Reamintim că în data de 10 august a.c., tot în Punctul de Trecere a Frontierei Petea au mai fost depistate și indisponibilizate două autoturisme.

Un Jaguar (în valoare de 94.000 lei) și o Kia (în valoare de 18.800 lei) au fost sigilate bine  deoarece figurau ca fiind căutate de către autoritățile din Italia și Belgia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.