Cei care folosesc „autostrada Codrului” au acum un exemplu de luptă cu Consiliul Județean Satu Mare

Pompos-numita, de mândrele autorități județene, „Autostrada Codrului” nu va fi prea curând viabilă nici măcar ca șosea decentă. Pentru că, așa cum am mai scris, Consiliul Județean nu poate face decât lucrări de așa-zisă întreținere – orice eventuală modernizare va putea începe după ce se vor termina procesele cu Tehnic Asist.

Locuitorii din satele și comunele prin care trece acest drum județean și-au distrus mașinile, au cheltuit bani pe reparații și pe reparația reparațiilor la mijloacele lor de transport. Acum au un exemplu despre cum ar putea încerca să-și recupereze măcar o parte din banii cheltuiți din cauza stării catastrofale a drumurilor.

Un șofer a câștigat definitiv procesul cu Consiliul Județean Cluj, după ce a făcut pană din cauza unor gropi dintr-un drum județean. Magistrații au dispus ca pârâtul, Consiliul Județean Cluj, să achite contravaloarea anvelopei distruse și toate cheltuielile de judecată.
În fapt, la data de 31 iulie 2016, la circa trei-patru km de la ieșirea din localitatea clujeană Agârbiciu, a avut loc un incident rutier în care a fost implicat un autoturism marca Peugeot 308. Astfel, din cauza unei gropi adânci din carosabil, cauciucul de pe partea stângă față a mașinii s-a tăiat, potrivit deciziei civile nr. 1996 A 2018 a Tribunalului Cluj, citată de clujust.ro.

În aceeași zi, reclamantul a apelat la serviciul 112 pentru a declara incidentul si a solicita îndrumări cu privire la persoanele de la care poate recuperare paguba, fiind sfătuit să se adreseze Primăriei comunei Căpușu Mare de care aparține din punct de vedere administrativ localitatea Agârbiciu, după cum rezultă din înregistrarea audio depusă la dosar de Serviciul de Telecomunicații speciale – Direcția pentru apel unic de urgență.

Din adresa emisă de Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a rezultat că ieșirea din localitatea Agârbiciu spre localitatea Dângău Mare se afla pe drumul județean 103 K, fiind în administrarea Consiliului Județean Cluj.

Astfel, forul județean, prin neîndeplinirea obligațiilor de a menține drumul public în bune condiții, acesta ajungând să prezinte denivelările care au provocat evenimentul rutier, este bun de plată acum, mai ales că nesemnalizarea corespunzătoare a gropilor le-a făcut de neevitat pentru conducătorul auto, se mai arată în decizia Tribunalului Cluj.

Un Comentariu la "Cei care folosesc „autostrada Codrului” au acum un exemplu de luptă cu Consiliul Județean Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.