Angajații de la Finanțe și ANAF, salarii mărite cu încă 15%. Ministrul Teodorovici vine în weekend la Negrești Oaș

Toți angajații din Ministerul de Finanțe – atât la nivel central, cât și la cel local – vor avea salariile mărite cu 15% prin introducerea sporului pentru condiții vătămătoare, actul normativ fiind deja în Monitorul Oficial. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că este bine ca aceștia să primească sporul, deoarece ANAF și MFP duc greul acestei economii.
“Până când se va decide anularea acestui spor, e bine, corect și moral față de colegii mei de la Finanțe și ANAF să primească acest spor. Să nu uităm că ANAF și Ministerul de Finanțe duc greul acestei economii”, a spus ieri Teodorovici, la Palatul Victoria.
Potrivit acestuia, de la ei se așteaptă și încasări mai mari față de cele planificate.
“Pe ei vor fi, probabil, ochii ațintiți pentru a-și face planul, a se conforma față de planul impus de noi prin lege, așa că este corect să avem o astfel de abordare”, a afirmat el.
Într-o Ordonanță privind reforma în domeniul sănătății, publicată vineri în Monitorul Oficial, a fost introdusă o prevedere, care inițial se afla în proiectul care prevedea introducerea taxei pe zahăr și reducerea numărului de secretari de stat. Este vorba despre creșterea salariilor angajaților din Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Practic, se introduce sporul pentru condiții vătămătoare, prezent și în alte instituții de stat, care adăugă 15% la salariu.
Reamintim faptul că vineri, 16 august 2019, de la ora 11.00, la Hotelul Poezia de la Luna Șes, Primăria Orașului Negrești-Oaș și RePatriot organizează în premieră ”Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”  La eveniment au fost invitați – și au confirmat oficial participarea -, pe de o parte, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și ai administrației din județul Satu Mare, iar de cealaltă parte reprezentanți ai Diasporei negreștene, oameni de afaceri din Negrești-Oaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.