FOTO/VIDEO. Film de acțiune cu urmăriri, împușcături, arestări și capturi impresionante. Protagoniști: ucraineni și polițiști de frontieră

Săptămâna trecută, în urma unor ample acțiuni desfășurate la nivelul  Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilicit cu țigări, polițiștii de frontieră au confiscat aproximativ 40.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 405.000 lei.

În cadrul acțiunilor, un cetățean ucrainean implicat în contrabanda cu ţigări  a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, un alt cetățean ucrainean a fost sancționat contravențional cu amendă de 10.000 de lei, iar trei autoturisme au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 Un caz semnificativ s-a înregistrat la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, când în urma unei acțiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea, pe raza localității de frontieră Sarasău, a unui autovehicul marca Citroen despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări, provenită din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoutilitarei în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză, totodată efectuând mai multe manevre cu intenția de a acroșa autospecialele Poliției de Frontieră.

Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului în cauză s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinii, conform prevederilor legale, însă nici de această data conducătorul auto nu a oprit.

După aproximativ 3 km de urmărire în trafic, șoferul a acroșat cu vehiculul un stâlp de pe marginea carosabilului, moment în care a oprit, a ieșit din mașină și a încercat să fugă.

Pe timpul acțiunii de prindere în flagrant a șoferului, un autoturism al Poliției de frontieră a fost avariat, fără a rezulta victime.

În urma acțiunii s-a reușit reținerea conducătorului auto, acesta fiind cetățeanul ucrainean Z. Y., în vârstă de 26 de ani, iar în autoutilitara abandonată au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Captură masivă de țigări de contrabandă

Poliția de frontieră a capturat peste 40.000 de pachete de țigări de contrabandă. Înainte de asta a fost ca-n filme: urmăriri, împușcături, bușituri de mașini…Amănunte pe www.satmareanul.net

Gepostet von Sătmăreanul am Montag, 12. August 2019

În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu cetățeanul ucrainean la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat că acestea conțin 11.480 pachete țigări, în valoare de 154.115 lei.

Totodată, s-a mai constatat că numărul de înmatriculare nu aparține vehiculului marca Citroen, ci unui autoturism marca Audi.

În cauză, cetățeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punerea în circulație/conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu numere false, iar autoutilitara marca Citroen în valoare de 13.000 de lei a fost reținută în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cercetările sunt desfășurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, iar în data de 08.08.2019, cetățeanul ucrainean a fost prezentat în fața instanței de judecată care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.