Bucatele din pește de la VETIȘ FISH FEST, “asezonate” cu aranjamentele muzicale ale neconvenționalului Remus Miron

Primul festival gastronomico-pescăresc adevărat din județul Satu Mare – VETIȘ FISH FEST – se va desfășura în data de 7 septembrie 2019. Asta se știe deja foarte bine. Pe lângă concursuri de pescuit și de gătit ciorbe de pește și alte (multe!) preparate specifice, acest festival va  include, în frumoasa sa neconvenționalitate care mixează magic elemente de tradiție original puternic revalorizată prin utilizarea de puneri în scenă modern și perfect adaptate prezentului, crearea unei atmosfere propice unui eveniment care este dedicat valorizării și stimulării consumului de pește în toate formele savurabile.

Iar pentru a avea o atmosferă ambientală creatoare de bună dispoziție și îmbiind la degustări multiple ale preparatelor din pește gătite chiar la fața locului, evident că e nevoie și de muzică. De muzică bună, nu de zgomote de fond.

În acest scop, organizatorii VETIȘ FISH FEST s-au asigurat inclusiv de participarea unor veritabili (nu improvizați reciclați de prin parcuri) profesioniști în domeniu. Pe lângă artiștii invitați special pentru anumite momente, va mai exista cineva  – neconvențional, empatic și experimentat – care va asigura fundalul muzical al întregului eveniment: Remus Miron.

Până și o succintă prezentare a acestui profesionist stârnește uimiri și mari curiozități. Remus Miron este un mare pasionat de muzică și de vinyl-uri, având o colecție de peste 10.000 de discuri și mixând exclusiv pe acestea. El este una dintre dovezile vii ale faptului că pasiunea și interesul pentru muzică chiar pot fi fără limite – mergând de la swing la jazz, pop, disco-funk și rock până la albume românești produse în perioada de dinainte de 1989, când accesul la muzică era extrem de limitat.

Pe lângă asta, Remus Miron este un brașovean cunoscut publicului român pentru performanța sa de-a înota în curse extrem de lungi, printre care o cursă de 24 de ore non-stop, pentru diferite cauze sociale, evenimente caritabile și altele de gen, stabilind dublul record național pentru cea mai lungă distanță parcursă înot de un român (60,7 kilometri) dar și pentru cea mai lungă perioadă de timp înotată (24 de ore).

Brașoveanul, designer musical, expert în cadastru, este și ultra triatlonist, adeseori tot pentru cauze caritabile.

În mod cert, specificitatea festivalului de gastronomie și pescuit VETIȘ FISH FEST va reprezenta o provocare și pentru Remus Miron. La fel de sigur, el chiar este capabil să demonstreze că un eveniment special dedicat iubitorilor, doritorilor și curioșilor de preparate tradiționale din pește – eveniment unic în județul Satu Mare – poate avea parte de o ambianță muzicală specială și perfect integrată în întreaga atmosferă a festivalului.

Proiectul VETIȘ FISH FEST este finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

Titlul proiectului: Dezvoltare durabilă prin valorificarea resurselor locale în comuna Vetiș.

Beneficiar: Primăria comunei Vetiș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.