La Satu Mare se va deschide singurul Centru Olimpic de Tineret pentru box din Transilvania. Cine sunt sătmărenii care l-au inițiat (foto)

“În această toamnă, la Satu Mare se va deschide Centrul Olimpic de Tineret pentru box! Singurul din Transilvania!” Acest anunț a fost făcut aseară, cu justificată mândrie, de Ioana Bran – deputat PSD de Satu Mare – pe contul ei de Facebook.

Redăm în continuare textul scris de Ioana Bran:

“În această toamnă, la Satu Mare se va deschide Centrul Olimpic de Tineret pentru box! Singurul din Transilvania! Un proiect visat de omul de sport Florin Mulcuțan și inițiat acum patru ani de Florin și de Leonard Doroftei, Marcel Boboc, Viorel Plosca și Ioan Ghere. Toți oameni dedicați boxului românesc.

Am susținut, ca ministru al Tineretului și Sportului, acest proiect, alături de Mihai Covaliu, președintele COSR și de Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box. Iată că suntem aproape de deschiderea acestui Centru Olimpic. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, dar sperăm ca până în septembrie totul să fie gata.

Astăzi (ieri – n.red.), Alexandru Epuran, reprezentant al COSR, Ioan Popa, antrenor emerit și antrenorul coordonator al Centrului și arbitrul Viorel Plosca, președinte al AJB Satu Mare și al comisiei de box profesionist din Federația Română de Box au inspectat sala de antrenamente de la Voința, spațiile de cazare (care aparțin MTS), școala unde vor învăța tinerii boxeri și bazinul Select, unde sportivii vor face recuperare.

La Centrul Olimpic din orașul nostru se vor pregăti într-o primă etapă 6 sportivi, apoi, pentru a lărgi baza de selecție pentru marile competiții interne și internaționale, numărul acestora se va mări. Doi antrenori, un medic și un kinetoterapeut vor completa echipa.

M-am bucurat să fiu alături de ei și de Florin Mulcuțan, coordonatorul acestui Centru Olimpic. Se confirmă încă o dată zicala românească: omul sfințește locul! Felicitări!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.