Primul McDonald’s din Satu Mare, de la ex-primarul Horea Anderco la Kereskenyi

Primul restaurant de tip fast-food al companiei multinaționale McDonald’s ar fi putut să se deschidă la Satu Mare în anul 1996, în timpul în care primar al municipiului a fost Horea Anderco. Reprezentanții pe România ai companiei puseseră ochii pe spațiul fostului magazin “Oțelul” din Piața Libertății (cam pe unde este actualul magazin central al Unicarm). Din motive care nu au fost făcute niciodată publice, negocierile de atunci dintre McDonald’s  și reprezentanții administrației locale în funte cu ex-primarul Horea Anderco au fost abandonate brusc – și peste aproximativ o jumătate de an se deschidea primul restaurant fast-food McDonald’s  la… Baia Mare.

Timpul a trecut, primarii s-au schimbat de câteva ori și azi tocmai actualul primar al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a comunicat sec, printr-o  postare pe Facebook, că a semnat certificatul de urbanism pentru viitorul restaurant McDonald’s din muncipiu.

,,Am avut joi o întâlnire cu reprezentanții Mc Donald’s România, prilej cu care am semnat certificatul de urbanism pentru viitorul restaurant de pe Drumul Careiului, din municipiul Satu Mare. Compania și-a propus să deschidă restaurantul până la sfârșitul anului”, a scris Kereskenyi pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.