Seara folclorului românesc de la Carei a culminat cu interpretul Alexandru Pugna (galerie foto)

Festivalul Careifest s-a încheiat cu seara de folclor românesc și recitalul îndrăgitului interpret de muzică populară Alexandru Pugna.

Marți, 6 august 2019, s-a încheiat cea de-a treia ediţie a Festivalului de Folclor şi a treia ediţie a manifestării culturale intitulate CAREIFEST.

Organizat pentru a treia oară la Carei, Festivalul CAREIFEST a adus în faţa publicului trei evenimente majore, diferite ca genuri, care s-au desfăşurat pe durata a nouă zile: cea de-a doua ediţie a Festivalului Copiilor „JUNIOR DAY”, cea de-a treia ediție a Festivalului de Folclor şi cea de-a douăsprezecea ediţie a Festivalului AUGUSTFEST.

Programul ultimei zile din cadrul festivalului CareiFest a fost deschis marți, 6 august 2019, la ora 18.45 cu recitalul Tarafului „Lăutarii”, de la Centrul Social al Municipiului Carei, după care au urcat pe scenă

Ansamblul folcloric „Ceatăra” și Formația de dansuri populare din Lucăceni, care au susținut un program intercalat, care a cuprins dansuri și cântece populare din diverse zone folclorice. Solistul Florin Borobei a încântat publicul cu vocea sa puternică și interpretarea impecabilă. După ansamblurile locale a venit rândul invitaților speciali să încânte publicul. Ansamblul folcloric ”Bîrzava” din Reșița (Caraș-Severin) și soliștii Alex Ceocu(acordeon), Nicolae Duț, Flavius Zaica (vioară) și Ansamblul Sorocul din Berecsău Mare (Timiș) și solistul vocal Vlad Bodnar au pregătit un program complex de o oră și jumătate în care au prezentat jocuri, cântece, melodii instrumentale și tradiții din zona Banatului și din Serbia. Publicul a putut admira, pe lângă momentele deosebite create de artiștii bănățeni și portul popular autentic și foarte colorat.

Seara de folclor românesc s-a încheiat cu un recital de neuitat al interpretului bistrițean Alexandru Pugna, care a cucerit publicul cu interpretarea sa deosebită. Acompaniat de Taraful Ceatăra, Alexandru Pugna a interpretat cântece populare și melodii patriotice care au adus zâmbete de bucurie și emoție pe fețele oamenilor.

 

La finalul recitalului, publicul l-a aplaudat minute bune pe interpret, manifestându-și entuziasmul și bucuria întâlnirii cu acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.