”Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este ACASĂ”, inițiativă de fructificare a experienței oșenilor din străinătate. Vin și doi miniștri

Primăria Orașului Negrești-Oaș și RePatriot organizează în premieră ”Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”, cu scopul de a-i aduce mai aproape pe negreștenii care trăiesc în străinătate. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundația Romanian Business Leaders, prin RePatriot, și va avea loc vineri, 16 august 2019, de la ora 11.00, la Hotelul Poezia de la Luna Șeș.

”În cadrul Conferinței, ne dorim să înțelegem care sunt măsurile pe care negreștenii care locuiesc în Diaspora le văd necesare pentru ca Negrești-Oaș să devină suficient de motivant în vederea întoarcerii românilor acasă, să asculte experiențele celor repatritați deja și să le prezinte tuturor oportunitățile locale.

Antreprenorii prezenți vor avea posibilitatea de a prezenta oportunități de afaceri locale, de parteneriate, oportunități în turism și servicii și oferte de angajare. Pe de altă parte, vor fi tratate subiecte specifice despre cum putem atrage românii din Diaspora mai aproape de localitatea natală. Vrem să aflăm care le sunt problemele, iar invitații prezenți le vor oferi punctual soluții”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

La eveniment au fost invitați – și au confirmat oficial participarea -, pe de o parte, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și ai administrației din județul Satu Mare, iar de cealaltă parte reprezentanți ai Diasporei negreștene, oameni de afaceri din Negrești-Oaș, reprezentanți ai Fundației Romanian Business Leaders printre care ambasadorul RePatriot Răzvan Cheregi – antreprenor și scriitor.

În finalul Conferinței, Ambasadorul RePatriot Răzvan Cheregi – autorul romanului ”Imigrantul” – va lansa la Negrești-Oaș campania RePatriot  „CUMPĂRĂ O CARTE, REPATRIAZĂ O FAMILIE!”. Scopul Campaniei este de a repatria familii de români care lucrează în străinătate prin oferirea unei burse de 10.000 EUR pentru înființarea unei afaceri noi în România.

În speranța că se va da curs invitației Primăriei Negrești Oaș, toți cei interesați sunt rugați să  confirme participarea până la data de 12 august 2019, la adresa de e-mail roxana.pop@negresti-oas.ro sau la telefon 0752.173.153.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.