Programe de formare profesională a agricultorilor, constructorilor și comunicatorilor în limba română

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a programat, pentru luna august 2019, 3 programe de formare profesională pentru 47 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Programele de formare profesională  vizează calificări precum: lucrător în cultura plantelor (17 persoane), lucrători în structuri pentru construcții (14 persoane) și competențe cheie – comunicare în limba română (16 persoane).

Accesul la programele de formare profesională se face în urma activității de informare și consiliere profesională sau de mediere.

Cursurile se vor organiza fie prin Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulților, fie prin furnizori de formare autorizați.

Aceste cursuri sunt gratuite pentru șomeri, iar finanțarea lor se va face din Bugetul Asigurărilor Sociale pentru Șomaj.

Persoanele interesate să participe la programe de calificare, se pot adresa compartimentului de specialitate din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, strada Ion Ghica nr.36, telefon 0261/770237 sau e-mail:ajofm@sm.anofm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.