Europa ar putea bate obrazul României pe motiv de Satu Mare. Avertismentele și supărările ministrului Mediului (galerie foto-video)

Graţiela Leocadia Gavrilescu – ministru al Mediului din partea ALDE -, a descins azi la Satu Mare. Scopul principal declarat al vizitei a fost discuția directă cu autorități locale pentru deblocarea și eficientizarea unor proiecte la care Ministerul Mediului are o semnificativă contribuție. După ce a vorbit, la Prefectură, cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, cu primarul comunei Vetiș – Iuliu Illyes – și cel al comunei Acâș, Tibor Balogh, respectiv cu viceprimarul de Satu Mare Adrian Albu, Grațiela Leocadia Gavrilescu a susținut o conferință de presă.

În cadrul conferinței de presă, ministrul Mediului s-a referit atât la faptul că viitoarea rectificare bugetară nu va afecta principalele programe de mediu aflate în derulare, cât mai ales la faptul că depozitul de deșeuri din județ trebuie închis în cel mai scurt timp.

Procedura de închidere a început cu foarte mulţi ani în urmă, finanţarea s-a făcut de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în schimb nu am înţeles, şi n-o să pot să înţeleg niciodată, de ce o societate care a câştigat acest contract, care mai este şi în insolvenţă, a avut curajul şi tupeul să meargă la Curtea Europeană de Justiţie şi să atace întregul judeţ într-un proces pentru care să plătească toţi cei care trăiesc în această comunitate. Am discutat astăzi care sunt variantele pentru ca acest depozit să fie închis, pentru că, în cazul în care nu va fi închis, cu certitudine în perioada următoare s-ar putea să vedem bulina neagră şi asupra judeţului Satu Mare, ţinând cont că depozitul la care fac referire are deja perioada trecută de închidere. Consider că atâta timp cât s-au făcut programe, proiecte pentru un alt depozit de deşeuri, acest depozit trebuie să fie închis în cel mai scurt timp, iar eu nu mai pot să ţin bani blocaţi din AFM pentru că cineva a dorit să blocheze o licitaţie a cărui câştigător a fost şi nu s-a gândit nici o formă la repercusiunile care s-ar putea să le aibă o întreagă comunitate”, a declarat ministrul Mediului.

Conform celor afirmate de demnitarul guvernamental, o echipă de la Consiliul Judeţean Satu Mare se va duce la minister pentru a se identifica soluţii pentru închiderea acestui depozit de deșeuri.

Ministru supărat la Satu Mare – Grațiela Leocadia Gavrilescu atacă (Satu Mare 6 august 2019)

Ministrul Mediului – GRAȚIELA LEOCADIA GAVRILESCU – în conferință de presă la Satu Mare. Supărare mare pe firma care trebuia să închidă definitiv vechea groapă de gunoi a municipiului Satu Mare, nu să pornească proces la CEDO după ce a câștigat licitația.www.satmareanul.net

Gepostet von Sătmăreanul am Dienstag, 6. August 2019

În procese să ne batem până ce Europa iar o să ne bată obrazul pe motiv de Satu Mare

Contracte+bani+procese= Scandal .. Europa va bate obrazul României pe motiv de Satu Mare? … Cine mai intră în ecuație …. Minsitrul Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu, în conferință de presă la Satu Marewww.satmareanul.net

Gepostet von Sătmăreanul am Dienstag, 6. August 2019

Ministrul Gavrilescu: care e problema dacă mai avem un proces la CEDO? – Satu Mare 6 august 2019

Pisica moartă a gunoiului din Satu Mare aruncată la Consiliul Județean…. Ce mai contează încă un proces în plus la CEDO împotriva României??! … Ministrul Mediului susține că va avea toți banii necesari pentru programele specifice și după ce Finanțele anunță că taie din fondurile Ministerului Mediului…www.satmareanul.net

Gepostet von Sătmăreanul am Dienstag, 6. August 2019

„Această firmă ar trebui să fie cunoscută de toată lumea că şi-a permis să aducă o pată neagră asupra judeţului pentru că eu vă spun că situaţia acestui depozit poate să apară într-o viitoare linie de infringement. Trebuia să fie o asumare mai demult rezilierea acestui contract. Şi fără frică, dacă suntem în situaţia de a ajunge şi la Curtea Europeană, care e problema dacă mai avem un proces?”, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu.

O altă problemă abordată în cadrul conferinței de presă a fost combaterea ambroziei, plantă care are efecte nociv-alergenice și care crește în toată voia ei în județul Satu Mare. Ministrul Gavrilescu a afirmat că asta nu este o problemă care să implice vreo responsabilitate directă a Ministerului Mediului.

https://www.facebook.com/satmareanul/videos/730543227382980/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.