COINCIDENȚĂ. Primăria Satu Mare are fix aceeași problemă ca și cea din Caracal cu asigurarea siguranței cetățenilor (foto-video)

În ciuda aparențelor – și a distanței de peste 560 de kilometri dintre ele -, Primăria Satu Mare dă dovadă de aceeași neglijență/indolență ca și Primăria Caracal atunci când vine vorba de preocuparea REALĂ (nu propagandistică) pentru ceea ce ține de siguranța cetățenilor.

Despre ce este vorba, concret? Amănuntele despre sinistra tragedie de la Caracal și, imediat după aceea, imensul scandal național generat de incompetența/indiferența/prostia unor reprezentanți din cadrul structurilor statului (Poliție, Procuratură, STS etc.) care a facilitat producerea monstruozității cu sechestrarea și uciderea celor două adolescente continuă să preocupe marea majoritate a opiniei publice. Ieri s-a mai descoperit un detaliu care, în mod normal, ar trebui să preocupe serios chiar și Primăria Satu Mare și Consiliul local (deși, la prima vedere, nu pare să existe vreo legătură). Mai exact, a ieșit la iveală faptul că Primăria Caracal are în depozit aproape 50 de camere de supraveghere pe care le-a cumpărat la începutul anului, dar nu le-a montat pe străzi până acum, invocând lipsa banilor, potrivit TVR. Abia acum, după scandalul adolescentelor dispărute, primăria a decis să monteze sistemul de monitorizare video a orașului.
Orașul Caracal ar fi putut fi monitorizat video încă de la începutul anului pentru că primăria a cumpărat atunci 48 de camere de supraveghere cu 800.000 de lei.
Pentru instalarea sistemului ar mai fi fost necesari încă aproximativ 140.000 de lei şi tot traficul din Caracal ar fi fost monitorizat 24 de ore din 24.

Asemănarea – nu chiar similitudinea, ce-i drept – a situației din Caracal cu cea din municipiul Satu Mare este exact aceasta: și Primăria Satu Mare (în speță, Poliția locală, adică o instituție direct subordonată Primăriei și Consiliului local – ambele conduse de o majoritate UDMR-PNL) are zeci de camere de supraveghere deja achiziționate, dar nefolosite. Motivul invocat pentru nefolosirea acestor camere de supraveghere este, ați ghicit din prima!, lipsa banilor (la fel ca și în Caracal).

Dovada concretă în acest sens a fost furnizată chiar de un reprezentant al Poliției locale (Sorin Matos, șef de serviciu în cadrul instutuției) în plină ședință a Consiliului local Satu Mare de la finele lunii trecute. El a precizat că există 40 (patru zeci!) de camere de supraveghere noi – montate frumos încă din luna decembrie 2018, dar total nefuncționale nici în ziua de azi! Motivul invocat de reprezentantul Poliției locale Satu Mare este următorul: costă foarte mult cablurile, racordurile și materialele de susținere.

Siguranța sătmărenilor este astfel periclitată de incompetența crasă și delăsarea revoltătoare atât a unor persoane din conducerea Poliției locale Satu Mare – instituție publică aflată în subordinea directă a Consiliului local -, cât și a unor consilieri locali și a actualei șefimi UDMR-PNL a Primăriei Satu Mare. Zeci de camere de supraveghere sunt doar pe post de decor. Atât.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.