STATISTICĂ. Peste 2 violuri pe zi în România în 2018. Iar recidiva e de-a dreptul înfiorătoare

În România anului 2018, Poliția Română a înregistrat o medie de 2,5 violuri în fiecare zi, arată datele de la Alianța România fără Orfani. În plus, rata recidivei pentru cei care au ieșit din închisoare a fost de 70%, în unele cazuri la doar 3 zile de la eliberare.

În același an, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a raportat 15.253 de cazuri de abuz și exploatare a copiilor dintre care 977 au fost de abuz sexual și exploatare sexuală. Iar aceasta în condițiile în care cifrele reprezintă exclusiv cazurile raportate oficial.

Alianța România Fără Orfani (ARFO) cere ca orice persoană care intră în contact cu copiii la locul de muncă să prezinte obligatoriu un „certificat de integritate comportamentală“care confirmă că nu este agresor sexual, prevăzută de Legea 118/2019 privind „Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale“.

”Este o măsură preventivă necesară. Deși util, în cazierul judiciar nu se regăsesc fapte pentru care a fost ispășită pedeapsa ori a trecut un anumit interval de timp. Astfel, certificatul eliberat de registru pentru fapte cu risc social ridicat, are rolul de a preveni recidiva în cazul infracțiunilor sexuale, aspect extrem de sensibil și important atunci când vorbim despre persoane care îngrijesc copii sau intră zilnic în contact cu aceștia”, arată reprezentanții Alianța România Fără Orfani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.