Alimentare cu apă și înmagazinarea ei ca „muniție” pentru tunurile de zăpadă de la Luna Șes (foto)

Astăzi, 1 august 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Alimentarea cu apă potabilă a zonei Luna Șes și înmagazinarea apei printr-o acumulare permanentă pentru tunurile de zăpadă”. Firma executantă, PRESCONSTRUCT OAȘ SRL, a început mobilizarea  utilajelor în vederea execuției lucrării.

Lucrările constau în realizarea sistemului de captare a apei, realizarea unui lac de acumulare cu un volum de aproximativ 19.000 mc, care va fi utilizat ca rezervor de apă tehnologică și potabilă, realizarea unui sistem de pompare a apei din lacul de acumulare și a unei gospodării de apă potabilă.

Scopul lucrării este de a asigura necesarul de apă potabilă pentru alimentarea infrastructurilor de cazare din zonă, precum și necesarul de apă tehnologică în vederea funcționării instalației de zăpadă artificială a pârtiei de schi din zona turistică Luna Șes. Valoarea lucrărilor este de 2,1 milioane lei, iar durata de execuție contractuală este de 6 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.