VIDEO. Procurorul-șef DIICOT: “până nu avem elemente că Alexandra și Luiza ar fi decedate, nu neglijăm varianta că sunt în viață” “

Șeful DIICOT: Nu putem neglija varianta că Alexandra și Luiza ar fi în viaţă

Tragedia din Caracal. Șeful DIICOT Felix Bănilă: Până nu avem elemente clare că Alexandra și Luiza ar fi decedate, noi nu putem neglija varianta că ar putea fi şi în viaţă.

Gepostet von Epoch Times Romania am Mittwoch, 31. Juli 2019

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat, miercuri, că Direcția nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate oficial. El a spus că nu este neglijată niciuna dintre ipoteze, fiind luată în calcul inclusiv varianta ca tinerele să fie în viață. Referindu-se la butoiul în care au fost găsite resturi umane arse și unde se presupune că ar fi fost arsă una dintre fete, Bănilă a spus că este vorba despre un arzător metalic improvizat.
Procurorul-şef al DIICOT a spus că, până când nu au elemente clare că cele două fete ar fi decedate, anchetatorii nu pot neglija varianta că ele ar fi în viaţă. El a precizat că “până la acest moment nu există concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta dintre cele două victime ar fi fost într-adevăr ucise”, existând, doar nişte indicii.
Bănilă a mai spus că Dincă a fost “cooperant” până la momentul la care a fost întrebat unde a aruncat trupurile fetelor, atunci devenind confuz. Inițial, el a spus că a aruncat trupul primei victime în Olt, apoi a afirmat că în Dunăre și a motivat că a făcut acel traseu pe timpul nopții.

Potrivit procurorului-șef al DIICOT, cercetarea la fața locului nu este încheiată și trebuie continuată, de asemenea, reconstituirea în teren, dar acestea pot fi făcute numai în prezența inculpatului, care la acest moment a fost adus la București pentru expretiză psihiatrică la Spitalul Penitenciar Jilava.

Legat de informațiile privind o posibilă interdicție pe care Gheorghe Dincă ar avea-o în Italia după ce ar fi încercat să agreseze o minoră, șeful DIICOT a afirmat că au fost făcute verificări și că din datale primite până acum de la autoritățile italiene reiese că Dincă nu avea o astfel de interdicție și nici nu a fost vizat pentru vreo infracțiune pe teritoriul acelui stat.

sursa: Epoch Times România

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.