Un singur control al ITM s-a terminat fără sancțiuni. Pe de altă parte, a scăzut numărul asistaților social din județ (galerie foto)

Directorii a două instituţii deconcentrate din judeţul Satu Mare au prezentat azi, 31 iulie 2019, de la ora 10,00 informări privind activitatea desfăşurată de către angajaţii acestora în anul curent şi noutăţile legislative din domeniu. Prezentările au fost făcute în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural Satu Mare, şedinţă prezidată de către prefectul Darius Filip. Astfel, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, Cristian Sasu a făcut un rapid și succint bilanț pe șase luni a activității instituției pe care o conduce. În această perioadă s-au făcut 942 controale și s-au aplicat 941 sancțiuni. Cristian Sasu a mai precizat că ITM solicită accesul inspectorilor de muncă la baze de date suplimentare pentru a-și eficientiza activitatea.

Mai apoi, directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare, Tivadar Ildiko a făcută publică activitatea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare, detaliind munca inspecției sociale din primele şase luni ale anului 2019. Din statistica prezentată de directorul AJPIS Satu Mare rezultă, printre altele, că numărul asistaților social din județul Satu Mare a mai scăzut, comparativ cu anul trecut, de la 3567 de persoane la 3052.

La ședința Colegiului prefectural au participat aproape toți directorii instituțiilor deconcentrate din județul Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.