Micul șahist sătmărean Balazs Kovacs și-a spulberat adversarii la festivalul internațional ARAD OPEN 2019

Micul sătmărean Balazs Kovacs, în vârstă de 5 ani, și-a spulberat adversarii la concursul internațional de șah ARAD OPEN 2019, festivalul sportului minții ajuns deja la ediția cu numărul XII , având peste 200 de participanți din 19 țări și desfășurat la Hotel Continental.

Am considerat că este de datoria noastră să avem grijă și de viitorul sportului minții, astfel că am introdus în program și întreceri pentru copii”, a declarat Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados (unul dintre principalii organizatori ai evenimentului). S-a dovedit că unul dintre copiii care construiesc un viitor frumos pentru șahul din România este chiar din Satu Mare.

În cursul zilei de ieri a avut loc ultima rundă a concursurilor de copii U8 și U10 (de la ora 16.30), festivitatea de premiere a celor mai inspirați mici șahiști având loc cu începere de la ora 20.30.
Deși nu era considerat deloc vreun favorit, din cauza faptului că are doar 5 ani, micul șahist sătmărean Balazs Kovacs și-a demonstrat caracterul, inteligența extraordinară și clasa de excelent strateg câștigînd categoric turneul rezervat copiilor care au avut vârsta sub 8 ani, fapt pentru care ți antrenorul lui, Ciprian Muntean, a fost fecicitat în mod special de organizatorii puternicului turneu de la Arad.
Vom reveni și cu alte precizări de îndată ce le vom primi de la Arad.
Menționăm că micul șahist sătmărean Balazs Kovacs și-a demonstrat până acum valoarea în cadrul mai multor turnee internaționale, cele mai recente fiind cele de la Cluj Napoca și Constanța.
El este legitimat la CS Voința Satu Mare și pregătit de Ciprian-Sorin Muntean (maestru FIDE) în colaborare cu Zoltan Pall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.