Iar apar erori ale sistemului RO-ALERT, după repetarea testărilor. Fix aceleași erori ca și înainte

Sistemul RO-ALERT este tot în testări de mai bine de o săptămână. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a comunicat, public, programările cu toate rundele de testări – pe ore, localități și chiar număr de simulări. Săptămâna trecută, în județul Satu Mare testările au avut rezultate foarte bune. Nu la fel s-a întâmplat în zona Capitalei, acolo sistemul afișînd mesaje cu erori.

S-au constatat erorile de scriere din mesaje, deci IGSU a programat un nou rând de teste la nivel național, în absolut toate județele. Acesta are loc chiar astăzi și a început de la ora 9. Din nou, în județul Satu Mare totul s-a desfășurat ca la carte. Și – tot din nou! – a apărut o eroare la mesajul afișat deRO-ALERT. Aceeași eroare. Și în aceași zonă (adică București-Ilfov), dar și în Constanța.

Ceea ce înseamnă nu numai că testările RO-ALERT la nivel național vor fi reluate. Înseamnă că nu s-a remediat, aceeași eroare tehnică apărută în aceeași zonă. Însă problema nu e doar tehnică, este mai ales umană. Nesoluționată – mai ales la un sistem național de urgență -, o eroare poate produce o oroare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.