Poliția locală Satu Mare se face că are grijă de siguranța sătmărenilor cu zeci de camere de supraveghere nefuncționale (foto-video)

O nouă bătaie de joc la adresa sătmărenilor. Siguranța lor este periclitată de incompetența crasă și delăsarea revoltătoare atât a unor persoane din conducerea Poliției locale Satu Mare – instituție publică aflată în subordinea directă a Consiliului local -, cât și a unor consilieri locali și a actualei șefimi UDMR-PNL a Primăriei Satu Mare. Deși au cumpărat anul trecut zeci de camere de supraveghere, ele sunt doar pe post de decor. Atât.

Dovada concretă în acest sens a fost furnizată chiar de un reprezentant al Poliției locale (Sorin Matos, șef de serviciu în cadrul instutuției) în plină ședință a Consiliului local Satu Mare de săptămâna trecută. El a precizat că există 40 (patru zeci!) de camere de supraveghere noi – montate frumos încă din luna decembrie 2018, dar total nefuncționale nici în ziua de azi! Motivul invocat de reprezentantul Poliției locale Satu Mare este următorul: costă foarte mult cablurile, racordurile și materialele de susținere.

Sorin Matos a prezentat punctul de vedere al Poliției locale Satu Mare atunci când a venit vorba, în ședința Consiliului local, de proiectul privind execuția bugetară a unor instituții subordonate forului legislativ sătmărean pe trimestrul al doilea al anului în curs. Pentru funcționarea Poliției Locale Satu Mare, în trimestrul doi al anului 2019 s-au alocat 3.766.866 de lei pentru cheltuieli de personal, respectiv 208.886 de lei pentru cheltuielile materiale. Majoritatea UDMR-PNL din Consiliul local Satu Mare nu avut absolut nimic de obiectat – și de rectificat, în beneficiul siguranței locuitorilor sătmăreni – când li s-a adus public la cunoștință faptul că zecile de camere de supraveghere sunt nefuncționale după șapte luni de la montarea lor.

Serviciul Public Poliţia Locală Satu Mare funcţionează în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice, creşterea eficienţei pazei obiectivelor şi a bunurilor de interes public local, exclusiv pe baza şi în executarea legii. Poliţia Locală Satu Mare a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare nr. 11/31.01.2011, prin reorganizarea Poliţiei Comunitare, în conformitate cu prevederile art.4 din Legea nr.155/2010 poliţiei locale, H.G. nr.1332/2010 pentru aprobarea Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale.   Sediul actual este situat pe str. Petőfi Sándor , Nr. 47.Efectivele Poliţiei Locale numără 108 salariaţi, astfel: 10 funcţii de conducere; 55 agenţi de ordine publică 11 agenţi circulaţie; 12 agenţi de pază; 6 ofiţeri de serviciu; 8 dispeceri – supraveghere video; 6 personal TESA şi administrativ Dotarea instituţiei cu mijloace şi tehnică specifică cuprinde: 2 dispecerate; 1 microbuz pentru intervenţie; 8 autoturisme de patrulare; 7 motoscutere; calculatoare şi aparatură tehnică de transmisiuni; mijloace specifice de autoapărare şi intervenţie (arme de foc, bastoane de cauciuc, cătuşe, electroşocuri, spray-uri lacrimogene, etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.