Marcarea ”Săptămânii internaționale a alăptării”, programată pentru mămici din Satu Mare în week-end

Tinerele mame din Satu Mare (și nu numai ele) sunt invitate să participe și să promoveze ineditul  eveniment ”Săptămâna internațională a alăptării” în data de 3 august, la ora 10, în centrul municipiului Satu Mare, mai exact la celebra “groapă a lui Gyuszi”.

Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân este celebrată în fiecare an în perioada 1-7 august, pe tot globul, dintr-un motiv foarte simplu: alăptarea la sân este una dintre cele mai eficiente modalități de a oferi copiilor de pretutindeni cel mai bun început în viață. Alăptarea este cea mai ieftină și sigură metodă de susținere a sănătății umane, având multiple beneficii – atât pentru copil, cât și pentru mamă.

Pentru copil este singurul medicament care tratează, vindecă boli oferind anticorpi vitali și o stimulare a imunității, este primul vaccin al nou-născutului , promovează de asemenea dezvoltarea creierului, reduce riscul afecțiunilor și riscul obezității precoce.

În ciuda acestor beneficii clare, mulți copii nu sunt alăptați. Nu este o problema doar locală, ci una globală. Un număr important de copii pur și simplu nu sunt alăptați. Organizația Mondială a Sănății  si UNICEF recomandă alăptarea exclusivă a bebelușilor până la minimum 6 luni, urmată de inițierea diversificării alimentare la această vârstă și continuarea alăptării până la 2 ani și chiar după această vârstă.

Mother breastfeeding baby girl outdoors in summer nature. Mother is wearing a classic striped cotton dress and a pearl necklace, baby girl is 4 month and in a white dress. Both have very fair skin. They are sitting on a plaid on the grass. Horizontal waist up shot with copy space.

Organizatori (și în acest al treilea an al evenimentului) sunt dr. Roxana Varga- medic specialist neonatolog, consultant în alăptare IBCLC (@MamaMea.SM) și Grupul de sprijin în alăptare Satu Mare.

Conform dr. Roxana Varga, scopurile principale ale organizării acestui eveniment sunt următoarele:

“1 – Să încurajăm decizia mamelor de a alăpta

 2 – Să se înțeleagă faptul că “toate mamele au lapte”

 3 – Să le sfătuim pe mame să ceară ajutor calificat atunci când întâmpină probleme in alăptare

 4 – Să sprijinim naturalul ALĂPTAT ÎN ZONE PUBLICE”

Organizatorii precizează că se va  desfălura inclusiv o TOMBOLĂ cu premii pentru persoanle prezente la eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.