Fără discurs oficial. Un moment de reculegere în memoria fetelor de la Caracal, la Ziua Imnului Național (galerie foto-video)

Astăzi, 29 iulie, este Ziua Imnului Național – moment care a fost marcat oficial și la Satu Mare. După trecerea prin fața gărzii de onoare, prefectul Darius Filip a refuzat să țină orice discurs, solicitând în schimb asistenței să țină un minut de reculegere în memoria celor două fete, Alexandra și Luiza, victime ale tragediei de la Caracal, tragedie care a oripilat și revoltat o țară întreagă.

La celebrarea Zilei Imnului Național de azi de la Satu Mare au fost prezenți câteva zeci de sătmăreni, precum și șefi de instituții, reprezentanți ai organizațiilor județene ale unor partide, sindicate și asociații ale veteranilor de război și militarilor în retragere. Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare – conduse actualmente de membri ai UDMR – și-au trimis doar reprezentanții din linia a doua, pe liberalii Ioan Rus și Doina Feher.

După intonarea oficială a imnului de stat al României, “Deșteaptă-te, române!”, a avut loc o scurtă paradă militară, cu drapelele de luptă ale principalelor unități militare din Satu Mare.

ZIUA IMNULUI NAȚIONAL – Satu Mare 29 iulie 2019

Imagini de la momentul solemn al intonării imnului României, "Deșteaptă-te, române!", de ZIUA IMNULUI NAȚIONAL la Satu Marewww.satmareanul.net

Gepostet von Sătmăreanul am Montag, 29. Juli 2019

Parada militară – ZIUA IMNULUI NAȚIONAL Satu Mare 29 iulie 2019

Drapelele de luptă ale principalelor unități militare din Satu Mare, la parada militară organizată în cinstea ZILEI IMNULUI NAȚIONAL – 29 iulie 2019www.satmareanul.net

Gepostet von Sătmăreanul am Montag, 29. Juli 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.