Concert de muzică sacră și profană din Transilvania medievală, la Carei (galerie foto)

Duminică, 28 iulie 2019, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipului Carei s-a încheiat evenimentul „Summer Sound Sessions” cu un concert memorabil susținut de formația de muzică veche CARMINA RENASCENTIA din Carei.

În deschiderea evenimentului Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” a adresat câteva cuvinte celor prezenți despre proiectul „Summer Sound Sessions”, după care, cu toții au ținut un moment de reculegere în memoria regretatului artist dr. Rudolf Fátyol, care a încetat din viață la începutul acestei săptămâni, după ce a pierdut lupta cu o boală grea.

Programul variat a cuprins muzică sacră și profană din Transilvania, specifică secolelor XV – XVII.

Formaţia, formată din Keresztesi Ildikó, Lőrincz Tünde, Jónucz Alfonz, Lőrincz Szilveszter, Vezér János, Enyedi Anna Regina, Enyedi Bálint a interpretat lucrările folosind instrumente de epocă sau replici fidele ale acestora. Menirea artiștilor este de a promova valorile muzicii vechi din manuscrisele de epocă, într-un stil viu, plin de pasiune.

La finalul evenimentului, la aplauzele insistente ale publicului, artiștii au mai interpretat o melodie pentru cei prezenți.

La toate cele patru evenimente din cadrul Summer Sound Sessions au asistat peste 600 de spectatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.