Pentru unii organizatori maghiari sătmăreni, șahul e “joc mistic”. Se lansează strategi la ediția din acest an a Zilelor Maghiare Partium

Pe parcursul desfășurării Zilelor culturale maghiare PARTIUM au fost programate și competiții de șah pentru mari și mici. Detalii despre acest aspect au fost oferite de organizatorii evenimentului printr-un comunicat de presă.

Este o vorbă celebră potrivit căreia șahul unește cultura, sportul, arta, educația și divertismentul. An de an, Zilele Maghiare Partium demonstrează veridicitatea acestei afirmații, precum și faptul că jocul mistic nu a ieșit din modă, reușind să fie și astăzi o punte de legătură între oameni.

În cadrul ediției din acest an al festivalului regional maghiar vor fi lansați și campioni ai domeniului, astfel că sâmbătă, 24 august, de la orele 14:00 competitorii cu vârsta de peste 14 ani se pot așeza pentru mesele de joc în categoria Senior, iar în data de 25 august, de la ora 14.00, copiii sub 14 ani vor deține rolul principal și vor avea șansa de a se întrece în “arena de șah” din Grădina Romei.

„Zeci de jucători de șah își testează abilitățile de șah în fiecare an la Zilele Maghiare Partium. Entuziasmul tinerilor și seniorilor deopotrivă nu s-a diminuat în ultimele două decenii. Unii dintre ei sunt atât de implicați și dedicați încât contribuie an de an cu idei noi la succesul evenimentului. Suntem deschiși la tot ceea ce sporește nivelul jocurilor de șah, motiv pentru care am introdus în ultimii ani cele două grupe de vârstă, dar și acordarea de premii și recompense”, a declarat Polner József, organizatorul principal al competiției.

Conform experienței din anii precedenți, la concurs se prezintă nu doar jucători din Satu Mare, ci și din întreaga regiune. În ultimii ani, organizatorii au fost nevoiți să plaseze din ce în ce mai multe mese pentru competitorii înregistrați. Totodată și numărul spectatorilor a crescut semnificativ – încă o dovadă a faptului că șahul unește oamenii. Deși este importantă și susținerea tacită, iar participarea la concurs reprezintă jumătate din succes, adevărata miză este ca învingătorii să poate afirma că s-au dovedit a fi cei mai buni strategi la cea de-a 18 ediție a Zilelor Maghiare Partium.

Organizatorii așteaptă preînregistrarea concurenților la numărul de telefon 0770 796 824, dar sunt, de asemenea, deschiși și la idei noi legate de organizarea competiției.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.