Cu focare active de pestă porcină în județ, un individ căra opt purceluși de colo-colo (foto)

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția de Frontieră Română, a continuat programul de verificare, în traficul rutier și în această săptămână. Continuă verificările, împreună cu serviciul Antifraudă din cadrul ANAF, pentru depistarea transporturilor și comerțului ilicit cu legume și fructe, provenite din comerțul intracomunitar și din țări terțe. Și în această săptămână, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, continuă acțiunea de verificare a unităților de alimentație publică, precum și a altor unități care comercializează produse de origine animală ,non animală, legume și fructe, din zonele de agrement din județ. În urma controalelor în trafic, au fost depistate într-un mijloc de transport 8 capete tineret suin în greutate totală de 49 kg, în valoare de 900 lei. Suinele au fost confiscate, eutanasiate și incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor ,pe cheltuiala transportatorului.

Având  în  vedere evoluția pe teritoriul României a pestei porcine africane, așa cum am mai informat, nici porcii și nici carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum și produsele din carne care conțin carne de porc nu pot face obiectul transport

Conform unui comunicat al DSVSA Satu Mare, sunt active 15 focare de Pestă Porcină Africană din exploatațiile non profesionale din localitățile : Bercu Nou – 2, Porumbești – 7, Mesteacăn – 2, Sărăuad – 2, Tășnad – 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.