Și băut, și drogat – la volan. Primul țintit de DrugTest, primul “lovit” (foto-video)

Un tânăr, de 25 de ani, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare la volanul unui autoturism după ce ar fi consumat băuturi alcoolice și substanțe psihoactive. În noaptea de 23/24 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au oprit pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism la volanul căruia se afla un sătmărean, de 25 de ani.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, după ce polițiștii rutieri au remarcat o comportare ciudată a tânărului controlat, l-au testat și cu aparatul Drug Test. Acesta a indicat că persoana de la volan se afla sub influența a două substanțe interzise, astfel că șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge. Oricum, deja mărturia aparatului DrugTest este probă directă în fața instanței de judecată. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Reamintim că polițiștii sătmăreni au fost dotați cu două aparate DrugTest ultra-performante. Și nu le-au primit ca să le țină în seif, ci tocmai pentru a le folosi în controalele din trafic din cauza faptului că, din nefericire, există semnale tot mai accentuate că unor șoferi nu le mai ajunge alcoolul, ci – exact ca în cazul tânărului prins în flagrant noaptea trecută – ei recurg la “combinația” cu droguri.

Iată cum funcționează analizorul DrugTest din dotarea polițiștilor rutieri sătmăreni (prezintă inspectorul principal Mihai Pașolea, ofițer în cadrul Servicului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Satu Mare):

Cum se află exact ce tip de droguri a consumat un șofer bănuit că ar fi drogat – Satu Mare 21 iulie 2019

Polițiștii rutieri sătmăreni au acum în dotare și un aparat performant de testare a șoferilor suspectați că ar conduce sub influența drogurilor. Se prelevează din saliva șoferului suspect și… hop, rezultatul foarte exact!Câteva explicații de la inspectorul Mihai Pașolea, ofițer în cadrul Serviciului Rutier al IPJ Satu Mare.

Gepostet von Sătmăreanul am Samstag, 20. Juli 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.