Peste 20 de copii orfani, sprijiniți admirabil de Asociația CUTEZĂTORII MUNȚILOR Satu Mare

Cutezători. Generoși. Demonstrează de fiecare dată că lumea din jurul nostru poate fi cu adevărat mai bună. Acestea sunt câteva din caracteristicile principale – și nu exagerăm cu nimic – ale celor din Asociația de Tineret, tursim și Ecologie “Cutezătorii munților” Satu Mare. 

O nouă dovadă în acest sens este punerea în aplicare a unui proiect plin de umanitate (concretă, nu declarativă). În perioada 1-4 august 2019, Asociația “Cutezătorii munților” Satu Mare organizează,  la Luna Șes, tabăra de dezvoltare personală și ecologizare pentru copiii din sistemul de protecție socială, un proiect finanțat din fonduri din programul StartONG (al Kaufland România). Practic, peste 20 de copii, orfani sau abandonați de părinții lor, din centre de plasament sau asistați maternal din județul Satu Mare vor fi îngrijiți și îndrumați în activități de cunoaștere (a lor înșiși, a naturii și a socializării active) de către 4 însoțitori, doi psihologi și 15 voluntari.
Felicia Hrihorișan, membră în conducerea Asociației “Cutezătorii munților” și ofițer în cadrul IPJ Satu Mare, a declarat pentru Sătmăreanul.net că “unul dintre scopurile principale ale organizării taberei de dezvoltare personală și ecologizare pentru copiii aflați în plasament este autocunoașterea și creșterea stimei de sine a acestor suflete. Chiar dacă nu am fi obținut finanțare pentru acest proiect conceput special pentru acești copii, noi am fi făcut-o și pe banii noștri!”

Tabăra – una adevărată, cu corturi în mijlocul naturii – are cuprinse în program o mulțime de activități menite să-i ajute pe copii în dezvoltarea personală. Jocuri interactive, povești în jurul focului de tabără, dezvoltarea muncii în echipă și învățarea unor moduri de comunicare socială și interpersonală, până la noțiuni de principii alimentare sănătoase, drumeții și activități de ecologizare, toate acestea vor fi coordonate de specialiști în psihologie și sociologie, precum și de voluntari experimentați în ceea ce înseamnă natura montană din cadrul Salvamont Satu Mare.

Pentru punerea în aplicare a acestui proiect, Asociația Cutezătorii Munților a colaborat foarte bine cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, oferindu-li-se astfel acestor copii șansa de a cunoaște viața și din alte puncte de vedere decât cele întâlnite cotidian în centrele de plasament sau în situatia de asistați maternal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.