Cinci avansări în grad la Satu Mare cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră

În data de 24 iulie 2019, Poliția de Frontieră Română aniversează 155 ani de existență instituțională. La nivelul ITPF Sighetu Marmației, momentul a fost marcat prin avansarea înainte de termen, pentru merite excepționale în atingerea unor obiective în activitatea profesională, a 16 polițiști de frontieră.

 La data de 24 iulie 1864, domnitorului Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104 / 2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române, această dată istorică (24 iulie) a fost desemnată ca sărbătoare oficială a Poliţiei de Frontieră Române, fiind momentul de recunoaştere a identităţii instituţionale şi de asemenea, temelia organizaţiei moderne de astăzi, care încearcă să funcţioneze la standarde europene.

În plus, tot în ziua  de 24 iulie 2019, se împlinesc 20 de ani de la data înființării Poliției de Frontieră prin unificarea trupelor grănicerești cu cele de control trecere frontieră, astfel cum s-a stabilit prin Hotărărea C.S.A.T 113  din 16 decembrie privind Programul M.I. de restructurarea forțelor cu competențe la frontiera de stat. Dispoziție îndeplinită prin O.U.G  nr.80 din 4 iunie 1999 de înființare a Poliției de Frontieră Române.

Ziua de 24 iulie este, prin urmare, un adevărat simbol în viața polițiștilor de frontieră.

Această zi de sărbătoare, reprezintă un prilej pentru a fi recompensate acțiunile desfășurate de polițiștii de frontieră, acțiiuni desfășurate în îndeplinirea atribuțiilor specifice la frontiera României.Cu această ocazie, 16 polițiști de frontieră au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de termen, pentru merite excepționale în atingerea unor obiective în activitatea profesională.

Din cei 16 polițiști de frontieră avansați, 6 sunt ofițeri (3 de pe raza județului Maramureș, 2 ofițeri din Satu Mare și 1 din Suceava), iar 10 agenți de poliție (5 agenți de pe raza județului Maramureș, 3 agenți din Satu Mare și 2 din Suceava

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.