Violonistul popular Ionuț Rotar și-a lansat noul videoclip: „Codrenește” (foto-video)

Violonistul sătmărean, Ionuț Rotar, a lansat un nou videoclip, numit „Codrenește”. Fiind profesor de vioară, Ionuț Rotar a ales să filmeze videoclipul împreună cu elevi de-ai săi dar și cu dansatori de la Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”.

Profesorul Ionuț Rotar este coordonatorul cercului „Muzica populară” de la Palatul Copiilor din Satu Mare, dar și al cercului ”Ansamblul Folcloric al Clubului elevilor din Tășnad”. Totodată, artistul este membru al tarafului tradiţional “Iedera” din Carei, și colaborator al ansamblului folcloric “Doruri Sătmărene” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Instrumentistul a fost premiat de mai multe ori la nivel național, la festivaluri precum: Festivalul concurs “ Pe strune de vioară” – Ocna Mureș 2009, unde președintele juriului a fost renumitul violonist Ovidiu Barteş; Festivalul concurs “Maria Tănase” Craiova 2009, unde președintele juriului a fost Tudor Gheorghe; Festivalul Cântecului Popular Românesc “Maria Lătărețu” Târgu Jiu 2007, unde președintele juriului a fost Dumitru Fărcaș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.