Prinde contur (pe hârtie) un nou corp de clădire al Spitalului Județean. Studiu de fezabilitate de 530.000 de lei, deocamdată (foto)

Un important proiect în infrastructura din domeniul sanătății sătmărene începe să prindă contur, deocamdată doar pe hârtie – dar este un pas concret absolut necesar. Bugetul total al acestei investiții este de 13.900.000 Euro, inclusiv TVA. Buget este destinat direct Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Astăzi, 23 iulie 2019, a fost semnat contractul de servicii pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului care vizează extinderea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare. Contractul este în valoare de 530.000 de lei.

Câștigătoarea licitației este firma PGA Markers SRL din Timișoara, iar contractul a fost semnat de către vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus și de reprezentantul firmei câștigătoare, Claudiu Pralea, în prezența directorului executiv al Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, Cristina Ștern. Firma PGA Markers SRL are la dispoziție 45 de zile pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Investiția de extindere de la SJU Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente în prezent, clădirea actuală păstrând caracteristici de compartimentare şi de dimensionare din anii 1970.

Corpul nou de clădire din incinta SJU Satu Mare este prevăzut cu o suprafață construită la sol de aproximativ 1320 metri pătrați, cu regim de înălțime subsol, parter, 6 etaje şi un etaj tehnologic cu heliport, cu o suprafață desfășurată totală a construcției de aproximativ 10.500 metri pătrați. În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (Neurologie, Interne, Oftalmologie) din Spitalul Vechi în locația principală a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, asigurarea unei locații adecvate şi sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului, peste nivelul superior al noii aripi de clădire.

Proiectului regional ”ROcHUs – Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties”, se realizează prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, ce asigură o finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională în proporție de 85% din cheltuielile eligibile, la care se adaugă o cofinanțare națională în proporție de 13% din cheltuielile eligibile pentru partenerii din România, iar contribuția proprie a partenerilor este de 2%. Bugetul total al acestei investiții este de 13.900.000 Euro, inclusiv TVA.

sursa: comunicat CJ Satu Mare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.