Premierul Viorica Dăncilă, aleasă candidat din partea PSD la alegerile prezidențiale

Comitetul Executiv al PSD a decis azi, 23 iulie 2019, cu doar două voturi împotrivă – din partea șefilor de organizații din Olt (Paul Stănescu) şi Vaslui (Dumitru Buzatu), să o desemneze pe Viorica Dăncilă drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale, după ce, anterior, ea fusese votată şi de către Biroul Permanent.

Viorica Dăncilă va trebui validată şi de către Congresul PSD, programat să aibă loc pe 3 august. Dăncilă a rămas singurul candidat pentru desemnarea ca prezidenţiabil, după ce Gabriela Firea a anunţat că se retrage din cursă, în urma lipsei de susţinere în rândul președinților organizațiilor județene.

ALDE nu iese, totuși, de la guvernare

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a criticat dur alegerea PSD. Și ALDE va avea mâine o şedinţă în care se va discuta despre prezidenţiale. Acesta a mărturisit că vor da un vor în acest sens.
“Vă daţi seama că prea multe nu sunt de făcut decât să luăm act de acestă decizie. Și noi avem mâine şedinţă, probabil vom da un vot în această direcţie. Eu şi colegii mei suntem dezamăgiţi de modul în care a evoluat competiţia pentru alegeri. De mai bine de un an de zile vorbim de un candidat comun, pentru noi nu a existat niciodată o altă ţintă decât câştigarea alegerilor. Sunt dezamăgit de procedura în care s-a desfăşurat de desemnarea, noi nu mai ţine cont de ce vorbim de un an de zile”, a declarat Gerea la Antena 3.
Acesta a mai precizat că nu este cazul ca partidul să iasă de la guvernare, deoarece mai sunt măsuri de îndeplinit din programul de guvernare.
“Nu, nu cred că este cazul să ieşim de la guvernare. Noi de dorim să putem să aducem lucruri mai bune pentru cetăţeni, în programul de guvernare să venim cu nişte ajustări, pe zona de infrastructură. Vrem să facem o restructurare care să permită Guvernului să aibă o activitate mai bună”, a afirmat Andrei Gerea, astăzi, la Antena 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.