Șoferul care l-a omorât la Bruxelles pe tânărul de 21 de ani din Oaș, eliberat! Corpul neînsuflețit va fi repatriat în această noapte

În zorii zilei de 14 iulie, Ioan Petrișor Birtoc – un tânăr de doar 21 de ani, născut la Călinești Oaș (județul Satu Mare) – a fost ucis în Belgia, acolo unde se dusese la muncă. Corpul său neînsuflețit va ajunge în comuna natală în cursul acestei nopți de 19 spre 20 iulie. Mașina care îl transportă a pornit în această dimineață de la Bruxelles spre România.
Tragicul eveniment a avut loc în dimineața zilei de duminică, 14 iulie 2019, departe de casa părintească a tânărului care era originar din Călinești Oaș.
Ioan Petrișor Birtoc a fost omorât la Bruxelles, când traversa pe trecerea de pietoni, în zona numită Botanique, în Place Rogier. O maşină l-a lovit în plin şi l-a aruncat mai mulţi metri. Şoferul vinovat a fugit, a abandonat apoi maşina şi a fost dat în urmărire generală de poliţia din capitala Belgiei.
Imediat după accident, chiar primarul orașului Bruxelles, Phippe Close, a reacționat pe contul său Twitter: “După accidentul de azi-noapte, cer poliției din Bruxelles și procuraturii să depună toate eforturile pentru a-l aresta pe autor. Siguranța rutieră este pentru mine prioritatea. Vom continua să investim, astfel încât toată lumea să se poată deplasa în siguranță. “
Luni, 15 iulie, procurorul de la Bruxelles a confirmat mai întâi identitatea victimei, afirmând că este vorba de un bărbat de 21 de ani, BIP, de naționalitate română. Familia sa a fost informată cu privire la această tragică lovitură a sorții de serviciul de poliție din capitala Belgiei.
Suspectul a fost identificat, reținut și apoi eliberat

O anchetă pornind de la vizionarea camerelor CCTV a condus apoi la găsirea vehiculului suspect la sfârșitul după-amiezii pe Avenue de Heliport din Bruxelles, plăcuța de înmatriculare și daunele observate pe vehicul corespunzând cu mașina suspectă.

Un suspect, A.M. (născut în 1995), a fost căutat activ de poliție și, în cele din urmă, s-a predat. El a fost reținut de către procurorul regelui și luat în custodie de poliție. Persoana este deja cunoscută de poliție și de serviciile de justiție, dar nu se află într-o stare de recidivism.

În momentul în care s-a predat, A.M. era considerat suspect de ucidere din culpă, de fuga de la locul accidentului având drept urmare moartea și punerea în pericol a pietonilor. Judecătorul de instrucție a avut 48 de ore la dispoziție să interogheze suspectul și să decidă dacă trebuie sau nu să-i dea mandat de arestare. Nu l-a arestat, până la urmă.

Iată ce scria miercuri cotidianul belgian DHNET.BE despre acest fapt:

”Suspectul AM de 24 de ani, care conducea vehiculul care a izbit mortal un tânăr duminică, 14 iulie, la ora 4:45, pe bulevardul du Jardin Botanique din Bruxelles, în față la Place Rogier, a fost eliberat condiționat de către judecătorul de instrucție. a declarat marți, la sfârșitul zilei, Procuratura Generală de la Bruxelles.

Instrucțiunea (urmărirea penală – n.tr.) este, deocamdată, încă în desfășurare. Judecătorul de instrucție a interogat reclamantul în cursul după-amiezii. În urma acestui interogatoriu, el a decis să elibereze suspectul în anumite condiții, și anume să nu-și părăsească locuința între orele 22:00 și 06:00, să urmeze un curs la Institutul belgian pentru siguranța rutieră VIAS, să nu mai conducă deloc – trebuind să predea permisul în termen de 24 de ore la secția de poliție și să urmeze un tratament la psiholog.

Procuratura de la Bruxelles a sesizat anterior un judecător de instrucție cu privire la acuzațiile aduse lui A.M., acuzatii de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului, infracțiuni care au provocat moartea unei persoane și au pus în pericol pietonii.

Șoferul tânăr a plecat încă de luni, 15 iulie, la prânz, din sediul poliției din Bruxelles. El nu se află într-o stare de recidivă. Cu toate acestea, este deja cunoscut de către poliție și serviciile de justiție.

Victima, un tânăr de 21 de ani, este de naționalitate română.”

Conform unor surse apropiate familiei lui Ionuț Petrișor Birtoc, înmormântarea va avea loc duminică la ora 14.

Transmitem sincere condoleanțe îndurerate familii a lui Ioan Petrișor Birtoc.

Dumnezeu să-l odihnească!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.