După ce azi cuceresc Sătmarul, cavalerii din Ardud vă invită trei zile și trei nopți la Medieval Art Fest

Cavaleri medievali din Ardud vor da asaltul asupra municipiului Satu Mare astăzi, la ora 17. Cu tot arsenalul specific din dotare – armuri, săbii, lănci. După ce vor cuceri reședința de județ, va avea loc o paradă plină de fastul, culorile și veselia unor adevărați învingători.  Cavalerii și domnițele și trupele de tineri lăncieri ai Ardudului vor dovedi, totuși, mărinimie și vor invita, cu surle și trâmbițe, sătmărenii să participe la marea sărbătorire a victoriei lor. Ca-n toate poveștile care se respectă, sărbătoarea va ține trei zile și trei nopți. La frumosul castel medieval din Ardud, evident.

Practic, sătmărenii sunt invitați, de la cei mai mici până la cei cu barba sură, la cea de-a VII-a ediție a Festivalului  Medieval Art Fest Ardud. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a trei zile, în perioada 19 – 21 iulie, fiind programate zeci de spectacole cu totul și cu totul speciale.

Tematica din acest an a festivalului este Alchimie, Magie și Astrologie, iar organizatorii au anunțat ieri  evenimentul într-o locație extrem de sugestiv: un laborator de chimie.

Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, secretarul Primăriei Ardud, Cristian Micle și directorul artistic al Mediev Art Fest – actorul și regizorul Liviu Pancu – au organizat ieri o conferință de presă în laboratorul de chimie al Colegiului Național ,,Ioan Slavici” din municipiul Satu Mare. Ei au prezentat amănunte despre principala tematică a noii ediții a Festivalului  Medieval Art Fest  și despre surprizele pregătite pentru acest an.

,,Festivalul a devenit, de la an la an, tot mai îndrăgit și și-a format un anumit tip de public spectator care apreciază acest gen de eveniment, iar de aceea suntem datori să perpetuăm acest festival și să ne străduim pentru a face ca el să meargă mai departe și să fie în continuare îndrăgit de cei care îl cunosc. Cei care încă nu au avut posibilitatea să beneficieze de ceea ce poate oferi acest festival îi invităm să vină la Cetatea din Ardud pentru a se bucura împreună cu noi”, a declarat primarul Ovidiu Duma. Tot el a precizat că finanțarea acestui festival este suportată integral din fonduri europene, Primăria Ardud obținând banii direct de la Bruxelles.

Directorul artistic al Mediev Art Fest Ardud, actorul și regizorul Liviu Pancu din Târgu Mureș, a precizat că tematica pentru această ediție – Alchimie, Magie și Astrologie – a fost aleasă special  pentru că anul 2019 a fost declarat Anul Internațional al Tabelului Periodic al Elementelor al chimistului rus Dmitri Mendeleev, dar și pentru că ”alchmia nu e numai despre chimie, ci și despre schimbările și evoluțiile din sufletul omului”.

Ediția din acest an a Mediev Art Fest va debuta azi după-amiază, în centrul municipiului Satu Mare, cu o paradă demonstrativă oferită de cavaleri și domnițe. Aceasta va începe la ora 17.00, în Piața Libertății, sătmărenii având ocazia să participe și să admire prologul unei remarcabile serii de spectacole oferite de organizatorii celei de-a VII-a ediții a Fesivalului Medieval.

Acesta este programul complet al evenimentului – pe zile, ore și locații.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.