Din ”putorile” FLORISAL-ului. Neglijență sau acțiune deliberată de pregătire a terenului pentru “noul operator” anunțat de primarul Kereskenyi? (foto)

Sătmăreanul Radu Mare a trimis un  e-mail pe adresa redacției Sătmăreanul.net pentru a semnala un aspect revoltător legat de activitatea firmei de salubritate FLORISAL Satu Mare. Fie mijlocul de transport utilizat pentru căratul deșeurilor menajere avea defecțiuni, fie lucrătorii operatorului de salubritate au fost extrem de neglijenți – cert este că în urma lor au rămas pete mari de mizerie foarte urât mirositoare. O bună parte din locuitorii de pe strada Dâmboviței din municipiul Satu Mare era agresată de miasmele puturoase lăsate în urmă de muncitorii de la FLORISAL.
În data de 11 iulie, primarul Gabor Kereskenyi anunța pregătirea caietului de sarcini pentru viitoarea licitație prin care s-ar desemna un eventual viitor nou operator de salubritate în municipiul Satu Mare. El declara ritos că ‘’noul operator. oricine o să fie el, să aibă utilaje moderne, să presteze serviciul ca lumea”. Și, în același context, primarul municipiului Satu Mare a refuzat să comenteze zvonul despre eventuale negocieri de preluare și modernizare a FLORISAL-ului de grupul de firme din care face parte Tarr Beton.
Redăm mai jos, integral, scrisoarea sătmăreanului Radu Mare – după text, sunt fotografiile doveditoare (care, din fericire, nu au miros).
”Sunt un locuitor de pe strada Dâmbovița și vă supun in atenție modul incalificabil și dezgustător în care își desfășoară activitatea firma de salubritate Florisal in municipiul Satu Mare.
Așa cum vedeți în fotografiile atașate, care nu necesită prea multe explicații, după trecerea echipajelor de colectare a gunoiului menajer aparținând Florisal rezultă grămezi de gunoaie și lichide contaminate care se scurg din mașinile utilizate pentru această activitate.
Menționez că nu sunt resturi căzute din pubelele locatarilor ca urmare a golirii defectuoase ci sunt gunoaie scurse din containerul ruginit și găurit al mașinii de colectare.
Dâra continuă de lichid pestilențial precum și grămezile de gunoaie se întind pe tot traseul mașinii de colectare, pe toate străzile din zonă: Dâmbovița, Muncitorilor, Mihnea Vodă, Basarabia, etc.
Acest lucru se întâmplă în fiecare zi de joi, când se colectează gunoiul în acest cartier, fără excepție, dar așa dezastru nu a fost niciodată cum s-a întâmplat ieri, 18 iulie 2019.
Acest mod defectuos și neprofesionist de colectare a gunoiului, pe lângă faptul că creează un disconfort vizual, miros insuportabil și senzație de greață, reprezintă un pericol public pentru sănătatea populației, în special a copiilor care se joacă pe stradă.
Prin acest demers public, solicit tuturor instituțiilor responsabile să întreprindă toate demersurile necesare  pentru obligarea firmei de insalubritate Florisal SA să procedeze de urgență la curățirea, dezinfectarea și spălarea străzilor afectate precum și la scoaterea din funcțiune a utilajelor neconforme.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.