Ajutorul neprețuit al unui câine polițist și nefumător pentru prinderea unui mic contrabandist de țigări (foto)

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona Halmeu – județul Satu Mare -, peste 24.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 280.000 lei.

Ieri, 17 iulie a.c., în jurul orei 11.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, sătmăreanul Z.S., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că ar transporta țigări,

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roțile din spate ale autoturismului, cantitatea de 476 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 2.142 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, autoturismul fiind reținut până la plata amenzii.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Totuși, microbuzele burdușite cu țigări de contrabandă din Ucraina pe unde trec de nu se întâlnesc cu inteligentul câine?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.