Primăria nu verifică. Asfaltatorii, nevoiți să spargă rezultatul muncii lor. Totul, pe banii sătmărenilor

Primăria Satu Mare, prin vocalizele televizate local ale primarului Gabor Kereskenyi și prin asaltul promoțional pe conturi de Facebook, asigură toți sătmărenii că se muncește aprig și de zor pentru re-asfaltări (numite pompos ”modernizări”) pe diverse străzi și bulevarde din oraș. Problema este că și acolo unde se lucrează, treaba se face cam de mântuială și fără urmă de bun-simț practic. Pe banii plătiți de sătmăreni pe taxe și impozite, bani din care o bună parte ajung în bugetul local gestionat de Primăria Satu Mare. Care face verificări în teren din an în paște.

În după-amiaza zilei de ieri, 16 iulie 2019, trei muncitori ai firmei DIFERIT (cea care a înlocuit Tehnic Asist în materie de construcții drumuri în județul Satu Mare) se chinuiau să spargă cu un pickhammer mândrețe de asfalt turnat în urmă cu câteva zile. Un sătmărean, Carol E., a făcut fotografia de mai jos și a adăugat un comentariu pertinent și amar:

”Mă gindesc la faptul cum nu se gândesc cei ce cu pickamărul că sparg ce au asfaltat alții de o săptămână pe bulevardul Lucian Blaga în fața magazinului CBA, ca să aducă la lumină scurgerea canalului ce fu asfaltat.De, lucrăm nu gândim …”

Contactat telefonic, Ioan Leitner – directorul general al Apaserv SA Satu Mare – a făcut cunoscut faptul că nu angajații companiei sătmărene de apă s-au apucat de spart asfaltul. ”APASERV a efectuat peste 400 de astfel de lucrări de punere la cotă a gurilor de scurgere și a capacelor de canal în cursul anului trecut, pe malul drept al Someșului. E drept că o parte din lucrările noastre le-am externalizat – și nici nu le-am plătit încă pe toate pentru că unele au fost făcute greșit, astfel că am cerut să le facă așa cum trebuie înainte de a-i plăti. Operațiiuni de acest fel vom face și în acest an acolo unde este nevoie. Cert este că nu există prea multe soluții tehnice pentru a nu se mai sparge asfaltul după ce a fost turnat, deoarece pentru a avea o pantă de scurgere corespunzătoare această asfaltare se face integral pe toată suprafața, gurile de scurgere fiind acoperite cu o placă și ulterior se intervine pentru înlăturarea acestei plăci”, a precizat Ioan Leitner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.