Vom avea legume, vin, miere și dulcețuri sub marca PRODUS SĂTMĂREAN. Lista produselor tradiționale locale rămâne deschisă

Producătorii tradiționali din județul Satu Mare vor avea o marcă înregistrată proprie care se va numi simplu PRODUS SĂTMĂREAN.  Această veste a fost făcută publică astăzi de deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lorand Balint, la conferința de presă a cărei subiect principal a fost anunțarea desfășurării celei de-a XVIII-a ediții a Zilelor Maghiare Partium. Marca PRODUS SĂTMĂREAN va fi lansată oficial în data de 22 august 2019, oarecum intenționat pe durata desfășurării acestui festival.

Conform celor declarate de deputatul Lorand Magyar, marca înregistrată PRODUS SĂTMĂREAN va putea fi pezentă pe o largă gamă de produse din toate zonele județului Satu Mare. De la pastele făinoase produse la Botiz, lebenițele și legumele din zona Pișcoltului până la produsele pe bază de fructe de pădure din Țara Oașului și Zona Codrului și vinurile din zona Halmeu sau Beltiug. De asemenea, mierea, dulcețurile și produsele de panificație – sau oricare alt produs tradițional local, de oriunde din județ – vor putea fi comercializate sub această nouă marcă.

Procedura de înregistrare a mărcii PRODUS SĂTMĂREAN este în curs de finalizare, potrivit aceleiași surse. După obținerea certificatului de marcă înregistrată, asociația producătorilor tradiționali din județ, care a inițiat acest demers,  va încerca și deschiderea unui magazin propriu, exclusiv pentru produse obținute în județul Satu Mare.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.