Restanțe totale de 175.000.000 de lei, la bănci, ale sătmărenilor din județ. Suntem în TOP 5 pe țară

Totalul creditelor, atât in valută cât și în lei, acordate populației și firmelor din România de către instituțiile financiare au ajuns. la finalul lunii mai, la 259,658 miliarde de lei. Suma este cu 7,3% mai mare față de aceeași lună a anului anterior, conform ultimelor informații publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Din cele 41 de judete ale Romaniei, cel mai mare procent de credite restante din totalul celor acordate se găsește în județul Botoșani, respectiv 8,02%. De cealaltă parte, cel mai mic procent se înregistrează în județul Olt, unde creditele restante reprezintă doar 1,66% din totalul creditelor acordate.

Capitala României și întreg județul Ilfov se află pe poziția 19, creditele restante reprezentând 2,89% din totalul de 104,135 miliarde de lei. 

În topul general al restanțierilor din  România, județul Satu Mare se află pe locul 4, după Botoșani, Caraș Severin și Sibiu.

Va prezentăm mai jos TOP 10 județe restante în ceea ce privește plata la timp a ratelor creditelor.

Sunt considerate restante creditele care, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se efectueaza raportarea, înregistrează întârzieri la plată de cel puțin o zi.

sursa: wall-street.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.