EXCLUSIV. Șoferul din Bruxelles care l-a ucis pe tânărul din județul Satu Mare s-a predat la poliție!

Un tânăr de 21 de ani, Ioan Petrișor Birtoc,  din județul Satu Mare, și-a găsit sfârșitul la Bruxelles, după ce fost lovit de o mașină. El a fost lovit și apoi abandonat de şoferul criminal, care a fugit, fiind imediat căutat activ  de poliția belgiană.

Tragicul eveniment a avut loc în dimineața zilei de duminică, 14 iulie 2019, departe de casa părintească a tânărului care era originar din Călinești Oaș.
Ioan Petrișor Birtoc a fost ucis la Bruxelles, când traversa pe trecerea de pietoni, în zona numită  Botanique, în Place Rogier. O maşină l-a lovit în plin şi l-a aruncat mai mulţi metri. Şoferul vinovat a fugit, a abandonat apoi maşina şi a fost dat în urmărire generală de poliţia din capitala Belgiei.
În urmă cu puțin timp, postul de televiziune belgian RTL-INFO și cotidianul DH.BE anunțau că șoferul s-a predat organelor de poliție.

Iată ce scrie presa belgiană despre moartea tânărului originar din Țara Oașului și despre șoferul care l-a ucis:

”Victima este un român de 21 de ani. Șoferul era pe fugă, dar în cele din urmă s-a predat la poliție.

În această duminică, 14 iulie 2019, în jurul orei 4:45, un bărbat de pe Boulevard du Jardin Botanique a fost izbit mortal de o mașină care venea din centrul orașului. O investigație a fost deschisă în urma accidentului pentru a identifica victima și, de asemenea, șoferul vehiculului. Procuratura de la Bruxelles a mers la fața locului și a cerut intervenția medicului legist, a laboratorului poliției federale și a unui expert în automobile.

Luni, 15 iulie, procurorul de la Bruxelles a confirmat mai întâi identitatea victimei, afirmând că este vorba de un bărbat de 21 de ani, BIP, de naționalitate română. Familia sa a fost informată cu privire la această veste proastă de serviciul de poliție.

Suspectul a fost identificat și arestat

O anchetă pornind de la vizionarea camerelor CCTV a condus apoi la g[sirea vehiculului suspect la sfârșitul după-amiezii pe Avenue de Heliport din Bruxelles, plăcuța de înmatriculare și daunele observate pe vehicul corespunzând cu mașina suspectă.

Un suspect, A.M. (născut în 1995), a fost căutat activ de poliție și, în cele din urmă, s-a predat. El a fost reținut de către procurorul regelui și este în prezent în custodia poliției. Persoana este deja cunoscută de poliție și de serviciile de justiție, dar nu se află într-o stare de recidivism.

A.M. este suspectat de ucidere din culpă, de fuga de la locul accidentului având drept urmare  moartea și punerea în pericol a pietonilor. Judecătorul de instrucție are 48 de ore să interogheze  suspectul și să decidă dacă trebuie sau nu să-i dea mandat de arestare.” (cotidianul dh.be)

Puteți  vedea materialul video al televiziunii belgiene de știri accesând https://www.dhnet.be/regions/bruxelles/bruxelles-mobilite/crash-mortel-a-rogier-le-chauffard-s-est-rendu-a-la-police-5d2c4246f20d5a58a82b7e31?fbclid=IwAR18NYZHqHqao5wJ-T6Y32gfOQ2qDNWH6m2Rky51ysAqhFaCOEP7yCSedP8
Familia și prietenii, șocați și profind îndurerați de tragedie
Ioan Petrișor Birtoc, asemenea multor tineri curajoși și determinați să-și facă o viață mai bună, a plecat la muncă în Belgia, la Bruxelles.
Dealtfel, motto-ul pe care îl avea afișat pe pagina sa de socializare îi dezvăluie caracterul hotărât.
Este teribil de greu să exprimi în cuvinte pierderea tragică, nedreaptă și total neașteptată, a cuiva apropiat, dar familia și prietenii au început să-i scrie pe contul său e Facebook mesaje de adio tulburător de emoționante.
Dumnezeu să-l odihnească!…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.