Directorul de la ”casa groazei” din Carei, demis! El face denunțuri cutremurătoare despre DGASPC și Consiliul Județean

Astăzi, 15 iulie 2019, a fost demis din funcție Iosif Doboș, directorul ”casei groazei” din municipiul Carei – aceasta fiind sinistra poreclă dată de localnici Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana”.  

Încă de la începutul acestui an au ieșit la iveală tot felul de amănunte şocante despre ce se întâmpla în această instituție care ar fi trebuit să fie cu adevărat una de protecție socială.

În luna ianuarie, un tânăr de 21 de ani, internat sub supraveghere la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana’din Carei, a  murit agățat de gardul împrejmuitor al centrului, în condiții chinuitoare. În urmă cu mai bine de o lună, o tânără (de aproximativ 30 de ani) internată tot în această instituție a ajuns la spital, fiind agresată sexual de către un alt bărbat internat în această ”casă a groazei”.

Aceste fapte sunt anchetate încă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei.

 

Iosif Doboș face acuzații grave și promite și mai multe dezvăluiri

Într-o postare pe contul său de Facebook, directorul demis al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana”din Carei anunță că i s-a desfăcut contractul de muncă  de către DGASPC Satu Mare și se consideră nedreptățit. În replică, el promite că va face multe dezvăluiri despre fapte foarte grave, inclusiv despre ”numeroase decese în condiții grave și dubioase” și despre presupusa mușamalizare a mai multor infracțiuni care s-ar fi comis cu știința conducerii actuale a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (condusă de directoarea Mariana Dragoș). Trebuie să menționăm faptul că DGASPC este o instituție aflată în subordinea directă a Consiliului Județean Satu Mare al cărei președinte este Csaba Pataki. În cadrul CJ, activitatea de coordonare a DGASPC îi revine celkei care poartă titulatura de secretară a județului, Mihaela Elena Ana Crasnai.

Iată, integral, postarea scrisă de Iosif Doboș pe contul său de Facebook:

”Dragi prieteni,

Ne reîntâlnim pe paginile virtuale ale facebook în calitate de prieteni sau foști colegi de muncă, deoarece începând cu data de 15.07.2019, mi s-a desfăcut Contractul individual de muncă cu D.G.A.S.P.C. Satu Mare, cred eu, în mod nelegal și umilitor.
Probabil intenția este aceea că, era nevoie, de dat un exemplu pentru cei care au curajul și determinarea să scoată la suprafață neregulile și abuzurile din ultimii patru ani ale acestui sistem. Să ne fie învățătură: ,,Dacă comentezi, zbori!,, Vom dialoga în viitorul apropiat despre multe, foarte multe lucruri; numeroase decese survenite în condiții foarte grave și dubioase, instituționalizări fără acte a unor persoane în vărstă, cheltuirea pensiilor în interese personale, examene truchiate și multe altele, băgate sub preș pentru a păstra curată și integră imaginea conducerii.
Ultima semnalare a abuzului și ilegalității făcute prin transferarea unui adult cu probleme neuropsihice într-un Centru de plasament cu 12 copii de școală, punând în pericol integritatea fizică, morală sau poate mai mult de atât, ceea ce s-a și întâmplat (un eveniment nedorit ) fără a exista un act legal întocmit în acest sens, a fost factorul determinant în luarea măsurilor extreme împotriva mea.


Am să vă relatez detaliat și în amănunțime toate aceste fapte după ce organele competente vor clarifica fiecare situație împarte. Credeți-mă, îmi este greu să fac ordine și să le sortez după specificul lor, toate informațiile care curg în mod continu despre tot ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în D.G.A.S.P.C. SM. Astăzi, când sunt sunat din zece în zece minute de cei care până nu de mult m-au numit tată sau bunic sau prietenul lor și a căror reprezentant legal încă mai sunt prin Hotărâre a Instanței și cărora am reușit să le induc, prin relația afecțională creată, o speranță că vor fi reintegrați în societate, mă determină să scot în continuare la lumină toate neregulile ascunse în ultimii patru ani sub patronajul actualei conduceri a D.G.A.S.P.C. SM.

Cu respect: Dobos Iosif”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.