Risc de ploi în averse și grindină în tot județul Satu Mare. Vezi durata avertizării meteorologice oficiale

 Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vreme instabilă – cu ploi și grindină – îndeosebi pentru nord-vestul și vestul României. Informarea este valabilă începând din această după-amiază de 13 iulie și până în seara zilei de luni, 15 iulie a.c.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.
  Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iarluni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.
 Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.