Ioana Bran: putem fi mândri de mandatul României la președinția Consiliului UE! (foto)

Politicieni din județul Satu Mare au fost invitați în seara zilei de vineri, 12 iulie 2019,  la Ateneul Român cu ocazia festivității care a marcat încheierea  mandatului de șase luni al României la președinția Consiliului Uniunii Europene.  Printre acești politicieni din județul Satu Mare au fost ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, deputatul PSD Ioana Bran și primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Ioana Bran a făcut o prezentare a evenimentului de la Ateneul Român într-o postare pe contul ei de Facebook:

‘Seară extraordinară la Ateneul Român. O festivitate care a marcat încheierea mandatului României la președinția Consiliului Uniunii Europene. Un mandat de care putem fi mândri!

În mandatul României au fost închise 90 de dosare legislative. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, sub președinția României au fost organizate 2.500 de reuniuni şi evenimente, dintre care peste 2.000 de reuniuni ale grupurilor de lucru; au avut loc 64 de reuniuni la nivel ministerial ale Consiliului UE. România a organizat 300 de evenimente, plus Summitul de la Sibiu.

Într-o declarație publică de acum câteva zile, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat „impresionat” de ceea ce a reușit România.

A fost pentru prima dată de când suntem membri ai familiei europene când ne-am aflat în această poziție și ne-am îndeplinit toate obligațiile cu succes. Pe scurt – România și-a făcut datoria!

M-am bucurat în această seară de măreția Ateneului Român, de muzica lui George Enescu și Ciprian Porumbescu, de acordurile „naiului de aur” și de Orchestra Română de Tineret dirijată de maestrul Cristian Mandeal. O atmosferă demnă de scena unei capitale din Uniunea Europeană.

Au fost doar două discursuri oficiale, al doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, și al doamnei Luminița Odobescu, reprezentantul permanent al României la UE. Iar cuvintele lor au fost încărcate de bun-simț și patriotism.

Și m-am mai bucurat să fiu alături de colegii mei din Satu-Mare, dna Aurelia Fedorca, președintele organizației noastre și primar în Negrești-Oaș și senatorul Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale. Și de mulți, foarte mulți alți colegi din toată România pentru care Ateneul a fost în această seară o cupolă a bucuriei și a mândriei de a fi român!”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.