Google ascultă ce-i spunem aplicației sale de asistență vocală. A recunoscut totul din cauza unor ziariști băgăreți

Google a recunoscut că angajații săi au acces liber la înregistrările aplicației Assistant Google. Recunoaștere care nu a venit din proprie inițiativă, ci abia după ce un grup de ziariști au făcut dezvăluiri pentru radioteleviziunea belgiană VRT. Conducători de la Google au precizat în același timp ca această aplicație poate înregistra și dacă nu a fost activată direct de utilizatori.
Compania explica faptul ca specialisti in limbaj asculta inregistrarile utilizatorilor aplicatiei de asistenta vocala pentru a imbunatati capacitatea sa de intelegere a diferitelor limbi si accente.
O munca “necesara crearii de produse precum Assistant Google”, pretinde grupul multinational.
Radioteleviziunea belgiana VRT a relatat ca a putut asculta peste o mie de inregistrari provenite de la dispozitive din Belgia si Olanda, intre care 153 captate accidental.
Printre inregistrari se numara si unele in care utilizatorii vorbesc despre viata lor amoroasa sau despre copiii lor sau furnizeaza informatii personale, cum ar fi adresa lor.
Google afirma ca echipele sale ancheteaza scurgerea de date audio al carei autor este un angajat “care nu a respectat politica de securitate a datelor”.
“Vom face o examinare completa a dispozitivelor noastre de securitate pentru a evita repetarea situatiei”, a promis compania.
Google a mai transmis ca angajatii sai nu au acces decat la 0,2% din inregistrari si ca acestea “nu sunt asociate conturilor de utilizatori”.
In mod normal, Assistant Google nu se activeaza decat atunci cand utilizatorul face asta, apasand pe un buton sau spunand ‘Ok, Google’.
Compania recunoaste ca aplicatia poate inregistra ”din greseala”, cand programul interpreteaza “un anumit zgomot sau unele cuvinte din fundal” ca fiind cuvantul-cheie.
Ea reaminteste ca utilizatorii pot modifica parametrii aplicatiei pentru a dezactiva stocarea de date audio pe contul lor de Google sau pentru a le elimina automat la fiecare 3 sau 18 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.