Sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu, desemnat comisar european pe o durată limitată

Originar din Satu Mare, Ioan Mircea Pașcu a fost desemnat comisar european, dar nu va primi portofoliu și va avea un mandat până la 31 octombrie. În aceeași situație se află și candidatul Estoniei, Kadri Simson. Decizia a fost luată de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, după ce Consiliul UE a respins propunerea ca România și Estonia să nu mai aibă comisari pentru restul de mandat al actualei Comisii, iar atribuțiile Corinei Crețu și Andrus Ansip să fie preluate de comisari rămași în funcție după euroalegeri.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene, președintele CE Jean-Claude Juncker a comunicat vineri Parlamentului European că i-a intervievat pe Kadri Simson și Ioan Mircea Pașcu, pentru posturile de comisari europeni după ce Corina Crețu și Andrus Ansip și-au preluat mandatele de eurodeputați. Ei ar urma să fie în funcție, până la sfârșitul mandatului președintelui Juncker, la 31 octombrie 2019.
Conform sursei citate, președintele CE Jean-Claude Juncker a decis să nu le aloce portofolii specifice celor doi, dată fiind perioada scurtă de timp rămasă până la finalul mandatului. Ei vor participa însă la activitățile Comisiei și la proiectele de echipă.
Născut la data de 17 februarie 1949 la Satu Mare, Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar PSD din 2007 și, până de curând, la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, el a fost exclus de Liviu Dragnea de pe listele social-democraţilor. El a fost propus comisar european de premierul Viorica Dăncilă, propunere care rămâne încă destul de controversată inclusiv în PSD.
sursa: hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.