Muncitorii de la ELECTROLUX ”fierb” din nou. Protest împotriva abuzului conducerii asupra liderului sindical Sorin Faur (foto)

Peste 400 de muncitori de la ELECTROLUX Satu Mare sunt – din nou – în fierbere. Printre ei se află inclusiv ne-membri ai Sindicatului Liber SAMUS Satu Mare. Ei au semnat, toți, un document prin care se exprimă protestul împotriva a ceea ce se consideră a fi un abuz de putere exercitat de conducerea Electrolux Satu Mare împotriva liderului sindical Sorin Faur.

Documentul a fost redactat și înaintat conducerii Electrolux Satu Mare de câtre Vasile Dârle, liderul județean al Cartel ALFA (confederație din care parte și sindicatul muncitorilor sătmăreni).

Potrivit celor declarate în exclusivitate pentru Sătmăreanul.net de Vasile Dârle, liderul Sindicatului Liber SAMUS Satu Mare – Sorin Faur – a fost sancționat cu avertisment de conducerea Electrolux pe motiv că sindicalistul ar fi dezinformat.Nu se știe deloc cum ar fi făcut asta. Și nici pe cine.

În plus, președintelui sindicatului de la Electrolux i se impută – total nejustificat – că ar fi absentat nemotivat câteva zile.

”În 20 iunie, Sorin Faur a depus o cerere la secretariat prin care solicita efectuarea unor zile de concediu din cele, multe, care i s-au strâns ca neefectuate. De obicei, la Electrolux asemenea cereri sunt doar simple formalități de care se ia act și sunt aprobate absolut fără nici o problemă pentru oricine, fără să se mai comunice oficial răspunsul. Sorin Faur nu a primit nici un răspuns la cererea lui, nu și-a pus nici o clipă problema că nu i s-ar aproba această cerere de concediu. Am plecat împreună la Mamaia la Consiliul general al Cartel ALFA în 25 iunie, dar în data de 28 iunie conducerea Electrolux l-a înștiințat pe Sorin Faur că a fost sancționat cu avertisment pentru absența nemotivată de la locul de muncă. Când au aflat despre această nedreptate, despre care toată lumea e sigură că are legătură cu greva condusă de Sorin Faur timp de 10 săptămâni, peste 400 de oameni au semnat o petiție de protest pe care au adresat-o conducerii Electrolux. Eu am scris adresa care însoțește acele sute de semnături, destul de multe aparținând unor muncitori care nu sunt membri de sindicat”, a declarat Vasile Dârle.

Precizăm că, deși am încercat să-l contactăm telefonic în repetate rânduri pentru a-i afla poziția, Sorin Faur avea telefonul închis (sau nu avea semnal) până la ora publicării articolului.Am reușit să aflăm doar că el chiar este în concediu.

Vom reveni cu amănunte. Inclusiv cu poziția conducerii ELECTROLUX Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.