10.000 de lei amendă pentru un fast-food mizerabil! Motivul pentru care nu i se poate publica numele

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 98 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, din care: – 1 amendă contravențională de 10.000 lei – 1 Fast – Food, Satu – Mare – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare și 4 avertismente date unor  producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile : – 1  Botiz, – 2 Satu – Mare, – 1 Dorolț, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă.

Directorul executiv al DSVSA Satu Mare, dr. Nicolae Dumuța, a precizat pentru cititorii Sătmăreanul.net că ”din păcate, legislația ne interzice categoric să nominalizăm exact vreo unitate de alimentație publică pe care inspectorii noștri au găsit-o cu nereguli. Tot din această cauză, noi nu putem să furnizăm nici un fel de amănunte sau informații suplimentare. Adevărul este că noi ne-am bucura să putem nominaliza firma găsită în neregulă pentru că tocmai indicarea exactă a acesteia ar reprezenta cea mai mare și meritată sancțiune, în condițiile în care clientul este cel care decide să-i mai calce sau nu pragul. Dar legea nu ne permite sub nici o formă așa ceva.”

Pentru orice fel de sesizări , reclamații în domeniul sanitar veterinar și al siguranței alimentare, vă rugăm să apelați CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787  sau  0261715956 .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.