CIUDĂȚENIE. Europa: „Luna iulie PENTRU plastic”. Satu Mare: ”Spune NU pungilor de plastic” (galerie foto)

Poate fi cineva hotărât simultan PENTRU și CONTRA a ceva sau cineva? Un comunicat de presă, nefericit redactat, al Agenției de Protecția Mediului Satu Mare zice că da, deși orice om psihic normal și .dotat firesc cu un minim bun-simț ar răspunde că nici vorbă – ori ești pro, ori ești împotrivă. Cu atât mai mult când vine vorba de protecția mediului – de existența umanității, acum și pe viitor, în esență – nu se poate să fim cu dosul în două luntri, ca să pomenim o expresie tradițională.

Rugând pe această cale APM Satu Mare să fie un piculeț mai atentă la mesajele pe care le transmite public (și) prin intermediul comunicatelor de presă – care nu sunt pentru uzul intern al jurnaliștilor, ci exclusiv pentru aducere la cunoștința opiniei publice – redăm în continuare, integral, textul transmis redacției Sătmăreanul.net.

”Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare s-a alăturat inițiativei pentru viitorul Europei „Luna iulie pentru plastic” prin campania de conștientizare a populației ”Spune NU pungilor de plastic” cu privire la necesitatea reducerii consumului de pungi de transport din plastic subţire,  astfel fiind interzisă, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner.

Campania s-a desfășurat în Piața de alimente nr. 1 din Municipiul Satu Mare și s-a concretizat prin dialog purtat de către consilierii APM Satu Mare atât cu comercianții cât și cu cumpărătorii pentru ai convinge de pericolul pe care îl prezintă plasticul pentru natură și de impactul negativ asupra sănătății populației, ca urmare să nu mai folosească pungi de transport din plastic și să cumpere fructe/legume în sacoșe realizate din materiale textile sau în coșuri de nuiele/ratan și să acorde mai multă atenție cantității de pungi de plastic pe care le achiziționează, să facă cumpărături în mod conștient.

Cu ocazia campaniei, ca model de bune practici, APM Satu Mare a distribuit cetățenilor sacoșe din pânză.

Următoarea acțiune în cadrul campaniei va avea loc în data de 17 iulie 2019 în Piața Someș din Micro 14.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.