Autoritatea de Investigații pentru Aviația Civilă – primul comunicat oficial despre explozia cauciucurilor avionului de pe ruta Satu Mare-București (foto)

Ieri seara, trenul de aterizare principal al  avionului ATR 42 (YR-ATF) TAROM care efectua zborul RO638 Satu Mare – București a fost avariat în timpul procedurii de aterizare, după ce trei din cele patru roți au explodat pur și simplu la contactul cu pista aeroportului de la Otopeni-București.

Zborul TAROM RO638 pe ruta Satu Mare – Otopeni și transporta 22 de pasageri din Satu Mare plus patru membri ai echipajului. AIAS a remis redacției Sătmăreanul.net primul comunicat oficial în legătură cu acest incident.

Autoritatea de Investigaţii si Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) a fost notificată in data de 9 iulie 2019, in jurul orelor 20.00 LT, cu privire la faptul că o aeronavă comercială de tip ATR42-500 a aterizat pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucuresti-Otopeni, cu roţile trenului de aterizare blocate.

Pasagerii si membrii echiplului de’ la bordul aeronavei au fost debarcaţi in siguranță.

Evenimentul s-a produs pe pista 08 L a Aeroportului International ‘Henri Coandă’’ Bucureşti-Otopeni, care a fost inchisă temporar cu NOTAM, aeronava neputând fi deplasată de pe pistă imediat după producerea incidentului

O echipă de investigatori din cadrul Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) s-a deplasat la locul producerii evenimentului şi a demarat primele activităţi de investigaţie privind siguranţa: studierea locului producerii evenimentului, evaluarea iniţială a avariilor produse la trenul de aterizare al aeronavei, efectuarea primelor măsurători, luarea declaraţiilor martorilor, studierea documentaţiei aferente aeronavei şi preluarea inregistratoarelor de zbor CVR (Cockpit Voice Recorder) şi FDR (Flight Data Recorder), in vederea descărcării şi analizării datelor şi a stabilirii cauzelor şi imprejurărilor roducerii acestui eveniment.

 Din evaluarea iniţială a avariilor produse, comisia de investigaţie din cadrul Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) a constatat faptul că pneurile şi jantele trenului principal de aterizare erau distruse.

Un raport preliminar de investigaţie va fi publicat de AIAS in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.