TOP 10 al liceelor din județ în care bacalaureatul a fost un dezastru total! Nici măcar un promovat

Telegramele seci, într-un limbă de lemn autentică, adică așa-zisele comunicate de presă prin care Inspectoratul Școlar Județean  Satu Mare a anunțat rezultatele de la examenele sesiunii Bacalaureat 2019 conțin strict informații neutre (număr de absolvenți prezenți sau nu, lipsa de incidente în timpul desfășurării probelor etc.). Singura excepție fericită – pe care nu avea cum să o omită – a fost menționarea realizării de excepție a absolventei Liceului ”Ioniță G. Andron” din Negrești Oaș, Iulia Teodora Bărăian, care a obținut nota 10 pe linie la toate probele bacalaureatului, fiind singura din tot județul care a luat media 10 în acest an.

ISJ nu a pomenit nimic despre procentul de promovabilitate obținut de absolvenții din județul Satu Mare la sesiunea de bac din  acest an. Așa cum nici despre liceele din județ în care rezultatele finale sunt cel puțin catastrofale – acestea putând fi numite, fără nici o exagerare, drept ”liceele rușinii” – nu se pomenește nimic-nimic pentru a nu afecta imaginea publică de ansamblu a învățământului sătmărean.

Datele publicate de Ministerul Învățământului pe site-ul bacalaureat.edu.ro arată realitatea jenantă a rezultatelor din câteva licee din județ, licee în care pare că întreaga activitate educațională – inclusiv cea de inspecție și coordonare din partea ISJ Satu Mare – are efecte nule (sau aproape nule).

Cu regret, publicăm un ‘‘TOP 10 al rușinii” sesiunii Bacalaureat 2019 din județul Satu Mare:

Liceul Tehnologic Ardud – nici unul din cei doi absolvenți  câți au susținut examenele

Liceul Tehnologic Tarna Mare – 1 reușit

Liceul de Industrie Alimentară ”Emil  Palade” – 2 reușiți

Liceul Tehnologic ”Unio – Traian Vuia” – 2 reușiți

Liceul Teoretic ”Gheorghe Pop de Băsești” – 3 reușiți

Liceul Tehnologic „Eliza Zamfirescu„ – 3 reușiți

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” – 3 reușiți

Liceul Tehnologic ”George Barițiu ”Livada – 8 reușiți

La Liceul Tehnologic din Supurul de Jos și Liceul ”Simion Bărnuțiu’ din Carei,  nici măcar un absolvent nu s-a prezentat pentru susținerea examenului de Bacalaureat. Nici măcar așa, de sămânță…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.