Șahiștii de la CS Voința Satu Mare nu primesc nici un ban de la Direcția Județeană de Sport. Doar ceva cazare (fotodocument)

Direcția Județeană de Tineret și Sport Satu Mare nu finanțează proiectul CS Voința de a organiza Festivalul internațional de șah care, totuși, se va desfășura la începutul lunii august în municipiul reședință de județ. Proiectul CS Voința fusese depus de Ciprian-Sorin Muntean, maestru FIDE și antrenor de șah, în cadrul concursului de proiecte locale finanțate prin programul național România în mișcare 2019, dar a fost declarat nefinanțabil de comisia DJTS pentru că nu îndeplinea cumulativ toate criteriile legale necesare (conform precizărilor directorului executiv Aurel Adrian Ardelean). Succesele pe bandă rulantă ale șahiștilor sătmăreni – mici și mari – la competițiile naționale și internaționale nu au contat deloc. Nu intra în criterii.

Totuși, ca să-și demonstreze disponibilitatea, capacitățile și menirea de sprijinire a oricărei manifestări sportive cu impact benefic pentru imaginea județului, DJTS Satu Mare a comunicat redacției Sătmăreanul.net documentul care dovedește că a aprobat solicitarea CS Voința pentru locurile de cazare a unor concurenți din cadrul evenimentului șahistic internațional în cele câteva spații renovate de la Tabăra școlară. Mai exact, DJTS Satu Mare a aprobat 14 locuri de cazare. Până la urmă, oricât de puțin e mai mult decât nimic.

Un Comentariu la "Șahiștii de la CS Voința Satu Mare nu primesc nici un ban de la Direcția Județeană de Sport. Doar ceva cazare (fotodocument)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.